avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua . As avea si eu o problema si poate ma lamuriti.Am divortat acum doi ani si jumatate si as vrea sa introduc actiunea de partaj. impreuna cu fostul meu sot am o casa care a fost construita pe terenul parintilor lui , bunurile mobile dintr-o locuinta (mobila, ap electrocasnice ). fostul nu este de acord cu partajul. exista termenul de trei ani pina la care pot deschide actiunea de divort ? cum se poate evalua casa petru stabilirea valorii ei precum si care este taxa de timbru care se plateste? cine plateste aceasta taxa ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:09, 4 Iunie 2010
taxa de timbru e de 3% din masa partajabila si o plateste reclamantul. termenul in care puteti introduce actiunea de partaj nu se prescrie.
evaluatorii se platesc separat.
Dvs. platiti taxa dar problema e difcila.
Proprietari nu cred ca sunt sotii, ci parintii lui daca nu va veti judeca corespunzator.
Daca fortati lucrurile poate ca veti ajunge la o intelegere si scapati de taxa.
Mergeti cu un avocat sa purtati o discutie cu ei.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspunsul d-voastra ! Eu nu am pretentii la teren. doar la constructia si bunurile din casa.O sa-mi angajez un avocat. Va doresc multa sanatate si inca o data multumesc !!!
Multumesc si d-nei gi_jane2. O seara placuta !
dina_pop12 a scris:

Multumesc pentru raspunsul d-voastra ! Eu nu am pretentii la teren. doar la constructia si bunurile din casa.O sa-mi angajez un avocat. Va doresc multa sanatate si inca o data multumesc !!!

Eu am inteles foarte bine.
Important este sa nu va angajati aiurea avocatul.
Trebuie sa se priceapa...
Sper sa intelwegeti macar acest lucru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa divort sally_daisy sally_daisy Buna ziua, 1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont). 2. Sotul meu nu este de ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturi egale la partaj VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA as vrea sa aflu continutul legii prin care sotii au drepturi egale asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei chiar daca unul dintre ei nu poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)