Buna ziua . As avea si eu o problema si poate ma lamuriti.Am divortat acum doi ani si jumatate si as vrea sa introduc actiunea de partaj. impreuna cu fostul meu sot am o casa care a fost construita pe terenul parintilor lui , bunurile mobile dintr-o locuinta (mobila, ap electrocasnice ). fostul nu este de acord cu partajul. exista termenul de trei ani pina la care pot deschide actiunea de divort ? cum se poate evalua casa petru stabilirea valorii ei precum si care este taxa de timbru care se plateste? cine plateste aceasta taxa ? va multumesc anticipat
taxa de timbru e de 3% din masa partajabila si o plateste reclamantul. termenul in care puteti introduce actiunea de partaj nu se prescrie.
evaluatorii se platesc separat.
Dvs. platiti taxa dar problema e difcila.
Proprietari nu cred ca sunt sotii, ci parintii lui daca nu va veti judeca corespunzator.
Daca fortati lucrurile poate ca veti ajunge la o intelegere si scapati de taxa.
Mergeti cu un avocat sa purtati o discutie cu ei.
Multumesc pentru raspunsul d-voastra ! Eu nu am pretentii la teren. doar la constructia si bunurile din casa.O sa-mi angajez un avocat. Va doresc multa sanatate si inca o data multumesc !!!
Multumesc pentru raspunsul d-voastra ! Eu nu am pretentii la teren. doar la constructia si bunurile din casa.O sa-mi angajez un avocat. Va doresc multa sanatate si inca o data multumesc !!!
Eu am inteles foarte bine.
Important este sa nu va angajati aiurea avocatul.
Trebuie sa se priceapa...
Sper sa intelwegeti macar acest lucru...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa divort
sally_daisy
Buna ziua,
1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont).
2. Sotul meu nu este de ... (vezi toată discuția)