avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal Datorita Politiei Romane: Proces Roman sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal Datorita Politiei Romane: Proces Roman sau CEDO?

Buna ziua tuturor,

In urma cu 1 an am achizitionat o masina din Austria.
Ducandu-ma sa iau numere rosii impreuna cu 2 martori, respectivul politist caruia ii stiu numele mi-a comunicat ca nu am actele valabile, respectiv imi lipseste cartea masinii.

Politistul mia zis sa merg la notar sa dau declaratie ca am pierdut cartea masinii pentru a putea sa imi dea numere rosii.

Am fost la notar si am dat declaratie si mam dus si mia dat numere rosii.

Intre timp stiind ca nu am toate actele masinii am lasat actele masinii acasa, talonul si traducerile si am incasat amenzi si puncte de penalizare pe motiv ca nu am cartea masinii.
Apoi numere rosii au expirat si intentionam sa inmatriculez masina in bulgaria, am sunat mai multe persoane care mi-au spus telefonic ca nu ma pot ajuta eu neavand cartea masinii.

Am tras masina pe dreapta si timp de un an (cu numerele de austria, ca sa nu o confiste) nu am miscat masina pana cand pe strada unde era parcata masina au inceput lucrari si lucratorii de la Primarie m-au rugat sa mut masina mai in fata.

Dupa ce am mutat masina, politia care era undeva in spate a apris sirenele si mia luat permisu si mia facut dosar de cercetare penala ca circul cu o masina care nu are numere valabile.

Ulterior acum, dupa 1 an si 6 luni ma intalnesc cu un individ care inmatriculeaza in bulgaria care imi zice ca am toate actele si ca politistul , al carui nume il stiu, a gresit si nu a cunoscut ca , respectiv cartea masinii pe care i-am prezentato si si-a pus stampila pe ea, era model pana in 1999, masina fiind din 95 si nu a stiut ca aceea e cartea masinii, si celalat e talonul, el crezand ca sant 2 taloane dar nu am cartea.

IN prezent am dosar de cercetare penala pentru ca am mutat masina, si am stat cu masina 1 an si 6 luni pe dreapta pt ca desii avand banii sa o inmatriculez in bulgaria, eu am stiut de la politist ca nu am cartea masinii si deci nu puteam sa o inmatriculez.

Peste asta am luat si amenzi ca nu am actele masinii cand aveam numere rosii , eu lasandule acasa, nestiind ca le am in regula.

Deci mam ales cu dosar, SUSPENDAREA PERMISULUI, amenzi si 1 an si 6 luni asteptare datorita incompetentei acelui politist.

AM MAI FACUT SI FALS IN ACTE DECLARAND LA SPUSELE POLITISTULUI CA AM PIERDUT CARTEA MASINII, LA NOTAR, EU AVAND IN REALITATE TOATE ACTELE.

Ce recomandati, sa intentez proces Serviciului de Inamtriculari auto, Politistului in romania sau la CEDO?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
sempedia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 23:24, 11 Iulie 2010
La CEDO nu puteti sa va adresati decat dupa parcurgerea tuturor cailor de atac din sistemul justitiei din Romania ( fond, apel, recurs).
Am inteles. Ce sugerati sa dau statul roman in judecata sau politistul in cauza care defapt a reprezentat institutia ce se ocupa cu inmatricularile auto, sau institutia in sine?
Pe cine credeti ca v-a prejudiciat in mod direct.

Parerea mea personala este ca vina va apartine dvs. in totalitate, si pt ca nu v-ati prezentat cu toate documentele la serviciul inmatriculari si pt ca ati circulat cu masina neinmatriculata.

S-a inteles ce s-a intamplat, dar ati expus doar elemente circumstantiale, obligatia este a dvs. de a cunoaste si respecta prevederile legale, fie ca sunt legate de inmatricularea vehiculului, fie de circulatia pe drumuri publice in conditii de legalitate. Faptul ca ati avut ghinion de un militian prost si alti militieni la panda este doar o coincidenta.
1.Cum nu m-am prezentat cu toate actele la serviciul inmatriculari???

Pai am avut toate actele, ce nu intelegeti ? doar politaiul nu stia ca sant toate.

Am prezentat toate actele la politie, va rog sa recititi.

2.Nu am circulat cu o masina neinmatriculata, devreme ce nu puteam sa o inmatriculez din spusele politistului eu neavand cartea masinii pe care chiar el sia pus stampila, si eram nevoit sa o mut.
Aici ce nu mai intelegeti?

3.Cum sa fie domne o coincidenta ca tocmai un lucrator de la Inmatriculari sa ma puna sa dau FALS in Declaratii ca nu am toate actele desii lea avut in nasul lui si sia mai si pus stampila pe ele???

Asta se cheama coincidenta?

[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Eu cred mai erau si alti politisti sau alte persoane pe care sa le consultati.
Nimeni nu va poate obliga sa declarati in fals,pentru ca nu ati fost dus de mana la notar,cu forta ,si pus a declarati fapte nereale.
Culpa va apartine, in totalitate ,pentru ca nimeni in Romania,nu poate invoca necunoasterea legii .
Ganditi-va la modalitatile in care va veti apara in cazul in care vi se va intocmi dosar penal.
Oricum,relatarea dvs are un" iz" usor naiv si cred eu ca trebuie sa luati lucrurile in serios.

Alte discuții în legătură

Inmatricularea in romania a unui autovehicul cumparat din bulgaria uskatu uskatu Salutare! Am cumparat o masina din Austria. In Romania am scos numere rosii de trei ori, dupa care am inmatriculat-o in Bulgaria pe firma (sunt trecut in ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte alexutzcl alexutzcl buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)
Problema acte austria !!! cretucosmin cretucosmin buna ziua...recent am cumparat o masina adusa din austria avand cartea masinii si un talon galben(teil II) , iar de acesta atasat o adeverinta precum ca a fost ... (vezi toată discuția)