avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... nevoia de Regulamnt de Ordine interioara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

nevoia de Regulamnt de Ordine interioara

pentru acreditarea servicilor sociale ale unei fundatii este necesar si Regulamentul de Ordine interioara sau ajunge doar Regulamentul de organizare si functionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 6 Iunie 2010
Obligaţia angajatorilor de a avea un Regulament Intern este prevăzută de Codul Muncii. Din momentul în care fundaţia are angajaţi, trebuie întocmit R.I. cu respectarea prevederilor legale.
Pentru acreditări/autorizări de orice fel, trebuie să verificaţi ce condiţii suplimentare se impun prin legislaţia specifică.
adriana popita a scris:

pentru acreditarea servicilor sociale ale unei fundatii este necesar si Regulamentul de Ordine interioara sau ajunge doar Regulamentul de organizare si functionare?


Potrivit Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, cererea de acreditare se depune direct sau prin posta, cu confirmare de primire, la secretariatul tehnic al comisiei de acreditare în a carei raza îsi are sediul furnizorul.
Documentele care insotesc cererea de acreditare sunt :
- certificat de persoana juridica;
- încheierea judecatoreasca prin care s-a admis cererea de înscriere în registrul
asociatiilor si fundatiilor;
- certificat de înregistrare fiscala;
- regulamentul de organizare si functionare;
- organigrama;
- CV persoanelor implicate în acordarea serviciilor;
- copii ale documentelor care atesta pregatirea profesionala/calificarea persoanelor implicate în acordarea serviciilor;
- ultima situatie financiara;
- un extras de cont;
- dovada privind situatia juridica a sediului unde se acorda sau urmeaza sa se acorde serviciile sociale;
- autorizatia sanitara, autorizatia sanitar-veterinara, autorizatia pentru protectia muncii, autorizatia de mediu, aviz PSI si alte autorizatii prevazute de lege;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce aprobari/avize am nevoie pentru deschiderea unei crese? Maggie07 Maggie07 Buna ziua, Planuiesc sa deschid o cresa in Romania, de mici dimensiuni (la inceput), si as dori sa stiu care sunt aprobarile de care am nevoie, dat fiind ... (vezi toată discuția)
Studii/experienta profesionala pt pfa spirala spirala Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru a primi autorizatie pt pfa este nevoie neaparat de experienta profesionala?Precizez ca as dori o autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare niconica niconica Acum, dupa constituirea unui SRL-D ce are ca obiect principal de activitate CAEN 4789 (comercializare in standuri, piete, targuri) mai se impune autorizare de ... (vezi toată discuția)