avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ACORDUL VECINILOR ESTE OBLIGATORIU ???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ACORDUL VECINILOR ESTE OBLIGATORIU ???

As dori sa stiu daca pentru infiintarea unui SRL cu activitate medicala, intr-un spatiu inchriat ,este necesar acordul vecinilor.Mentionez ca vreau sa inchiriez o casa,singur in curte,iar casele vecine sunt la 10 metri de aceasta.Multumesc anticipat ptr. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:56, 8 Mai 2007
Eu spun ca nu, acordul vecinilor ar fi necesar numai in cazul in care desfasurarea activitatii SRL-ului ar avea loc intr-o locuinta dintr-un imobil cu mai multe apartamente, caz in care ar fi folosite partile de uz comun asupra carora toti proprietarii au un drept de proprietate in indiviziune si, mai mult decit atit ar putea sa invoce faptul ca un du-te-vino pe holurile proprietate comuna ar produce deranj, mizerie etc.
Daca este vorba despre o casa, situata si la distanta mentionata de celelalte case, eu consider ca nu este nevoie de vreun acord din partea vecinilor, pentru ca nu s-ar incalca dreptul de proprietate al altuia pentru a fi prejudiciat in vreun fel.
Insa, este necesara obtinerea tuturor avizelor impuse de lege!;)
~ Conținut șters la cerere ~
da, intr-adevar nu ai nevoie de acordul vecinilor daca iti vei desfasura activitatea intrun imobil de acest gen.
Va multumesc mult ptr. raspunsuri !
daca nu mai locuieste nimeni in respectiva curte, atunci e ok, nu trebuie, dar la bloc este obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, intrebarea mea tine de inchirere prin regimul hotelier ... Valentin I Valentin I Bună ziua, intrebarea mea tine de inchirere prin regimul hotelier prin Booking. Locuiesc la casa, singur in curte, vecinul meu locuiește tot la casa,casa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu, curte comuna, 2 proprietari luxa.roman luxa.roman Buna ziua; Suntem 2 proprietari in curte (curtea fiind COMUNA), unul dintre proprietari vrea sa-si inchirieze partea lui de casa (partea dinspre strada) unei ... (vezi toată discuția)
Sediu firma fara acordul vecinilor direct afectati - unde reclam ? Cristina37 Cristina37 Buna ziua, Am un vecin deasupra apartamentului meu care si-a facut sediu / punct de lucru fara acordul meu. Ce pot face deoarece nu sunt de acord ca el sa ... (vezi toată discuția)