Am un vecin deasupra apartamentului meu care si-a facut sediu / punct de lucru fara acordul meu. Ce pot face deoarece nu sunt de acord ca el sa functioneze acolo (este casa de locuit). Pe site-ul Registrului Comertului apare ca ar avea nevoie de acord din partea celor din stanga, dreapa, sus si jos.
Apartamentul lui din mansarda are dedesubt 2 apartamente: 1 al meu si 1 al altcuiva de la care a obtinut acord dar de la mine, nu.
Deranjeaza prin:
1. a transformat curtea imobilului in parcare si blocheaza toata curtea (aduce cate 8 masini)
2. se poarta urat, este recalcitrant, injura si s-a dat la mine sa ma pocneasca desi i-am vorbit frumos (sa nu mai parcheze atatea masini acolo ci doar a lui, nu si cele ale angajatilor si clientilor)
3. fac galagie, este un dute-vino tot timpul; alte dati mai tin si chefuri cu muzica data tare si sticle aruncate la geamul nostru
Este un proprietar de rea-credinta care vrea sa acapareze tot imobilul.
Va rog sa-mi spuneti ce cai legale am sa actionez. Reclam la Registrul Comertului si cer radierea firmei ? Sau trebuie sa-l dau in judecata ?
Nu stiu numele firmei, doar adresa. Imobilul nostru nu detine asociatie de proprietari.
Aspectele precizate de dv tin de bun simt si de respectarea dispozitiilor in vigoare
Pentru problema parcarii vehiculelor in curtea imobilului trebuie analizat statutul terenului,cui apartine curtea
Referitor la comportamentul proprietarului este greu de solutionat daca nu exista educatia necesara
Terenul din curte face parte din partile de uz comun ale imobilului.
Tinand cont ca nu a cerut acordul meu, nu se poate face ceva la Registrul Comertului, sa-i radiez firma, dat fiind faptul ca nu a respectat legislatia privind acordul vecinilor direct afectati ?
Multumesc de ajutor.