avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Ce inseamna de fapt cei 15 zile preaviz specificat in CIM?Pot sa-mi parasesc locul de munca de pe o zi pe alta,sau sunt obligata sa mai raman 15 zile lucratoare cu 4,sau cu 8 ore pe zi?Va rog sa-mi explicati acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 4 Iunie 2010
In cazul demisie, trebuie sa respectati termenul de preaviz de 15 zile calendaristice ( pentru functie de executie) si veniti la lucru normal, 8 ore.
In cazul in care ati fost concediat pentru motive ce nu tin de persoana dvs, preavizul este de 20 zile lucratoare si puteti veni la munca 4 ore.
in acest caz notiunea de preaviz imbraca doua situatii juridice distincte: prima este atunci cind preavizul intervine in cazul demisiei inaintata de salariat, caz in care salariatul este obligat sa efectuieze perioada preavizului cu 8 ore zilnic pina la epuizarea lui si, a doua situatie este atunci cind preavizul intervine ca urmare a concedierii salariatului din motive neimputabile acestuia. in aceasta situatie salariatul este platit pentru 8 ore zilnic si, efectuiaza concret numai 4, celelalte ore fiind afectate cautarii unui nou loc de munca.
bub2 a scris:

Ce inseamna de fapt cei 15 zile preaviz specificat in CIM?Pot sa-mi parasesc locul de munca de pe o zi pe alta,sau sunt obligata sa mai raman 15 zile lucratoare cu 4,sau cu 8 ore pe zi?Va rog sa-mi explicati acest lucru.Multumesc.

Puteti sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor ... in acest caz nu mai exista preaviz.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urgenta. ContSters148943 ContSters148943 Buna ziua As dori sa stiu care este formularea unei cereri de demisie pentru urmatoarea situatie: De citiva ani de cind lucrez la actualul loc de munca am ... (vezi toată discuția)
Demisie dumi32 dumi32 In cazul unei demisii cu preaviz de 15 zile cate ore trebuie sa vina la munca 4 ore sau 8 ore (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz flori_cooll flori_cooll daca miam dat demisia cu preaviz cate ore sant obligat sa lucrez pe zi si cum sant platit si cate ore sant pontat pe zi. va multumesc. (vezi toată discuția)