avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor pentru mame la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor pentru mame la nastere

buna ziua ma numest anastasia si as avea o nedumerire referitor la ajutorul acordat pentru mame la nastere.sunt gravida in luna 2 si momentam nu muncesc insa am muncit in 2007 la o intreprindere de confectii pe o durata de 9 luni dupa in anul 2010 am mucit la un restauran pentru o perioada de 4 luni.nedumerirea ar fi daca am dreptul de a primi indemnizatia la nastere.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 4 Iunie 2010
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, ar trebui ca in ultimul an anterior datei ansterii copilui timp de 12 luni sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Astfel, daca data nasterii copilului este ianuarie 2011, perioada in care trebuie sa aveti realizate venituri profesioanle supuse impozitului pe venit este ianuarie 2010 - ianuarie 2011.
Din cate se pare, avand in vedere faptul ca nu realziati niciun venit in prezent, este posibil sa nu beneficiati de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mirabela b mirabela b buna ziua am si eu o intrebare..sunt insarcinata in 7 luni la locul de munca actual am un an jumatate. VECHIME dar am o intrerupere intre fostul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil xela1 xela1 Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatie: Am lucrat pana in luna a7a 2011, dupa ce mi-am dat demisia am aflat ca sunt gravida, daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Bibi1234 Bibi1234 Buna Seara! Pe data de 03.07.2011 am semnat contractul de angajare la o firma.Acum pe 27.04.2012 am semnat din nou contractul cu aceeasi firma (anul trecut se ... (vezi toată discuția)