avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna Seara! Pe data de 03.07.2011 am semnat contractul de angajare la o firma.Acum pe 27.04.2012 am semnat din nou contractul cu aceeasi firma (anul trecut se numea X acum are numele de Y).Practic obiectul este acelasi,doar numele este altul.
Eu sunt gravida in luna 5.,trebuie sa nasc in august.Taxe platite la zii.Anul trecut am mai fost angajata 3 luni urmand o pauza de 3 luni pana la data de 03.07.2011.

Intrebare : Daca nu nasc pana pe data de 3 Iulie ci dupa beneficiez de Indemnizatia pentru cresterea copilului?Cand se fac cele 12 luni in campul muncii necesare ptr. indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Bibi1234 , utilizator 12:02, 28 Aprilie 2012
1. Daca data preconizata a nasterii este in august 2012 , atunci perioada de referinta care se ia in calcul va fi august 2011 - august 2012.

2. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale.

3. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

4. In speta, daca ati realizat venituri incepand ca data de 03.07.2011 si avand in vedere data preconizata a ansterii, atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! tidna1-mofsyt-Gywhyk tidna1-mofsyt-Gywhyk As dori sa știu cum se calculează indemnizația pentru creșterea copilului deci eu am lucrat in 2017 din luna a 6a pana in luna a 9 apoi am făcut pauza in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SimonaSB SimonaSB Buna ziua In luna Noiembrie 2014 am demisionat de la actualul job (ultima zi de munca fiind 27) si am inceput cautarile la un altul, aveam deja 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil noemitzaa1 noemitzaa1 Pot lua indemnizație daca in august am terminat scoala iar acum in ianuarie am o luna de sarcina si ma angajez,pot beneficia de indemnizație chiar daca am ... (vezi toată discuția)