avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua. As odir sa stiu daca angajatul aflat in somaj tehnic poate fi angajat la o alta societate in aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 4 Iunie 2010
Nu poate fi angajat cu contract de munca cu 8h/zi.
1. Codul muncii (art.35) permite cumulul de contracte individuale de munca (CIM), fara sa precizeze ca numai unul poate fi cu full-time (8 ore pe zi).
2. Asa ca puteti sa incheiati un CIM, chiar si cu 8 ore pe zi, dar sa va ganditi ce faceti cand veti fi rechemat la primul loc de munca, daca veti mai putea sa onorati ambele CIM.
3. Ati putea sa incheiati un CIM pe perioada determinata (cat tine somajul tehnic).
aijin a scris:

Buna ziua. As odir sa stiu daca angajatul aflat in somaj tehnic poate fi angajat la o alta societate in aceasta perioada?


Da, poate fi angajat la o alta societate pe perioada somajului tehnic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana poate avea un job full time si 2 joburi part time? kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana poate sa lucreze la 3 angajatori diferiti avand la un angajator un job full time de 8h/zi si la alti 2 angajatori ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Ore de lucru Yoana08 Yoana08 Buna ziua, daca am deja la o societate un contrat full time de 8 ore/zi si as dori sa ma angajez la o alta societate part-time, care ar fi nr de ore ... (vezi toată discuția)