avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scutit sau nu de TVA????
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scutit sau nu de TVA????

Bună ziua! Vreu să pun o întrebare am 2 firme firma A şi firma B, ambele din România. În anul 2007 în jurul lunii Mai, firma A facturează C/V transport intracomunitară (Exemplu Debrecen Ungaria - Botoşani România) către firma B.
Valoarea este 700Euro + TVA 19% (adică 133Euro) , în total 833 de euro.
Întrebarea este: cele 2 firme fiind din România Factura respectivă a fost întocmit corect???(după mine da,deci trebuia cu TVA).Firma B a achitat doar suma de 700Euro, deci dacă totul e corect atunci firma A are dreptul şi la încasarea TVA ului aferent facturii respective, adică cele 133 de euro.Dacă firma B primeşte somaţie de plată pt.suma de 133Euro, trebuie să achite firmei A.?????După mine DA, dar aştept un răspuns de la o peroană cu mai multă experienţă în ce-a ce priveşte aceste cazuri. Cu mulţumiri Anemary.::yes:????
Cel mai recent răspuns: Annamaria Bajko , utilizator 17:23, 4 Iunie 2010
factura este intocmita corect cu TVA,iar clientul ar trebuie sa achite si diferenta
Mulţumesc mult pentru mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare servicii transport achizitie intracomunitara Otilia B Otilia B Buna ziua, o firma A din Romania efectueaza achizitie intracomunitara din Ungaria de la firma B. Firma C din Romania efectueaza transportul, si factureaza ... (vezi toată discuția)
Contract de vz cump intre 2 firme (tva) romanesti, livrare in alt stat membru mmsava mmsava Buna ziua, Am urmatoarea speta: S-a incheiat un contract de vanzare cumparare de bunuri intre 2 firme platitoare de tva(RO). Furnizorul achizitioneaza ... (vezi toată discuția)
Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)