avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... competenta !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

competenta !

Pentru demararea unei actiuni penale impotriva unui expert tehnic auto , competenta revine Parchetului de pe langa Judecatorie sauParchetuluide pe langa Tribunalul teritorial ?
Cred ca se poate incadra in abuz (art .246, 248 si 249 Cod penal !)Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:40, 8 Iunie 2010
depinde de obiectul plangerii!
Este important obiectul, plangerii, asa cum v-a invederat si d-na avocat Margareta Stanciu,intrucat s-ar putea indrepta actiunea catre parchet si nu catre judecatorie.
Plangerea penala o adresati organelor de politie sau parchetului , si nu direct judecatoriei. In functie de fapta pentru care doriti sa faceti plangerea trebuie sa tineti cont de termenul de depunere al plangerii prealabile , 2 luni de la data la care s-a comis fapta sau de la data la care ati stiut cine este faptuitorul. Poate nu este vorba despre plngerea prealabila ci despre plangere conform art. 222 Cod pr. penala.
Cred ca se poate incadra in abuz (art .246, 248 si 249 Cod penal !)Multumesc !
Cred ca ar fi bine pentru a obtine informatii pe care sa le puteti folosi,daca ati detalia subiectul.

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa fac plangere penala impotriva unei comisi de cenzori catapopescu7 catapopescu7 vreau sa fac plangere penala impotriva comisiei de cenzori care nu au verificat acte intr-o obste de munte .cum trebuie sa procedez? va multumesc! (vezi toată discuția)
Pt furt se face plangere prealabila?? OANA GORAN OANA GORAN pt infractiunea de furt ex agent a luat banii de la client si nu i-a returnat in totalitate in caserie. merge pe plangere penala?? dar plangerea se introduce ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu popescu-sorin popescu-sorin Pentru fapta de abuz in serviciu prevazuta de art 246 raportat la 248 indice 1 este necesara existenta plangerii prealabile? Stiti cumva decizii ale SCJ date ... (vezi toată discuția)