pt infractiunea de furt ex agent a luat banii de la client si nu i-a returnat in totalitate in caserie.
merge pe plangere penala?? dar plangerea se introduce in teremen de 2 luni de cand am luat la cunostinta cine este faptuitorul, insa in cazul nostru au trecut 8 luni de cand stiam , mai mult am declaratia persoanei prin care recunoaste .
atunci cum merg pe penal???daca nu plngere prealabila a pers. vatamate, atunci la ce se poate incadra?
Delapidare sau gestiune frauduloasa asta e incadrarea. Depinde forma de angajare cu sau fara c.m. Sunt mult aspecte de lamurit si depinde de cum vede procurorul fapta. De obicei politia merge pe 214 sau 215 indice 1 din codul penal.
de urmarit aspectele ce privesc sarcinile pe care le avea de executat cu privire la incasarea acelor sume de bani.
La gestiunea frauduloasa, art. 214 C.P. actiunea penala pentru fapta savarsita se pune in miscare numai la plangerea prealabila a partii vatamate, competenta cercetarii apartinand organelor de politie iar judecarea in prima instanta se face la judecatorie. Cu observatie ca gestiunea frauduloasa are 2 variante...una tip (art. 214 alin 1 CP) si un agravanta (art. 214 alin 2 C.P.)
Poti incerca si pe plangere penala pentru furt. Ai reusit sa intelegi doar acum cine a furat banii, pana acum stiai ca lipsesc dar nu stiai cine i-a luat.
cu toate ca referintele spetei sunt putine, cred ca fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute la art 215 ind 1 c p, combinat cu art 147 c p, asadar nu se cere o plangere prealabila, ci o plangere penala, art 222 cpp supusa termenului de prescriptie calculat in functie de gravitatea faptei, vezi art 122 c p