avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum trebuie sa fac plangere penala impotriva unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum trebuie sa fac plangere penala impotriva unei comisi de cenzori

vreau sa fac plangere penala impotriva comisiei de cenzori care nu au verificat acte intr-o obste de munte .cum trebuie sa procedez?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 21:35, 7 August 2011
Plângerile penale se adresează organelor de cercetare ale poliţiei judiciare sau procurorului de la parchetul competent teritorial .
dacă plângerea o îndreptaţi greşit, la un organ necompetent, acersta o va trimite organului competent.
Vedeţi Art. 222 C. pr. pen. pentru a afla elementele care trebuie să se regaseasă în cuprinsul plângerii şi pentru a va orienta cam ce trebuie sa scrieţi.
Multumesc! Ati putea sa imi zpuneti la ce articol as putea sa ii incadrez de cei din comisia de cenzori ca nu si au facut teaba nu au verificat nici un act ?
va multumesc!
Indreptati plangerea intemeiata pe abuz in serviciu :

Art. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii voicu iuliana voicu iuliana unde pot reclama un functionar public care a facut un abuz in serviciu ,in urma caruia am fost prejudiciata?:training: (vezi toată discuția)
Plangere penala costel58 costel58 Doresc un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, pentru a fi introdusa impotriva unui angajator. Unde se depune prima ... (vezi toată discuția)
Competenta ! tutu12 tutu12 Pentru demararea unei actiuni penale impotriva unui expert tehnic auto , competenta revine Parchetului de pe langa Judecatorie sauParchetuluide pe langa ... (vezi toată discuția)