avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

unde pot reclama un functionar public care a facut un abuz in serviciu ,in urma caruia am fost prejudiciata?:training:
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:23, 19 Noiembrie 2009



Art. 246, C. pen., consta in fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare a intereselor legale ale unei persoane.Sau Abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi (art. 247 din Codul Penal) este fapta functionarului public care ingradeste folosinta sau exercitiul drepturilor unui cetatean, ori creeaza pentru acesta situatii de inferioritate pe temei de nationalitate, rasa, sex sau religie.
Daca fapta respectivului functionar , datorita caruia ati fost prejudiciata, corespunde vreuneia dintre modalitatile enumerate mai sus, depuneti o plangere penala la politie sau parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poltistul poate fi acuzat de abuz in serviciu? GeorgeQ GeorgeQ Pot fi acuzati politistii de abuz in serviciu, daca in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplinesc un act sau il îndeplinesc in mod defectuos? (vezi toată discuția)
Abuz de putere ? decarrera_ro decarrera_ro Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ? Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)
Cod penal total3r total3r poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la ... (vezi toată discuția)