va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pt pronuntarea si comunicarea hotararii intr-un dosar cu ob. partaj judiciar care s-a finalizat cu tranzactie. au trecut 6 luni si nu s-a pronuntat hotararea, cum sa urgentez? ce cerere sa fac?
Inainte de a face o cerere, mergeti la arhiva instantei si solicitati sa va confirme daca Sentinta x din dosarul civil y nu a fost redactata si comunicata. Daca raspunsul este ca s-a redactat, dar dintr-o eroare nu s-a comunicat, pe baza actului de identitate faceti dovada ca sunteti parte in dosar si v-o inmineaza pe loc.
Daca nu s-a redactat, (desi m-as mira!), depuneti la registratura o cerere prin care solicitati redactarea si comunicarea sentintei x pronuntata la data de ........ in dosarul y.
Eu am avut un caz in care asteptam hotarirea care nu mai venea, pentru ca dosarul "s-a ratacit"... Este posibil si in cazul dv. sa fie o astfel de situatie. In acest caz, am stat pe capul fetelor de la arhiva care au facut verificari vreo doua zile pina au gasit dosarul care fusese inregistrat in locul altuia. Astfel, am putut intra in posesia hotaririi pe care am investit-o si am pus-o in executare silita.
La Brasov dureaza pina la comunicarea unei hotariri si 2 luni de zile, dar nu chiar 6 luni... Ceva s-a intimplat si in cazul dv. asa ca va recomand s-o luati pe fir, asa cum am facut si eu personal, pentru ca prin telefon nu cauta nimeni nimic, iar cele de la arhiva au destule pe cap. Fiti insistent pentru ca este dreptul dv. si nu lasati sa treaca timpul...
Succes!