avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... acordul vecinilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

acordul vecinilor

Buna ziua,
as dori sa intreb daca este necesar acordul vecinilor pentru un salon de infrumusetare la casa , conform carei legi este reglementata dilema mea, si cum se procedeaza in cazul in care vecinul din dreapta este decedat , urmasii locuiesc intr-o alta localitate, iar vecinul din stanga este mutat in SUA imobilul fiind de vanzare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:02, 6 Iunie 2010
Pentru deschiderea unui punct de lucru sau sediu social la o firma, nu este necesar acordul vecinilor decat celor care locuiesc la bloc.
Pentru case nu se aplica respectiva prevedere.
Acordul vecinilor pt un sediu sau punct de lucru la casa nu etse necesar astfel cum explica si formularul de documente necesare in partea a doua.
Este necesar actul casei intabulat si celelalte documente necesare inmatricularii unei sc avand obiectul de activitate servicii de infrumusetare .
Asa stiam si eu ca la casa nu e necesar acordul vecinilor, dar ieri la ORC Bihor nu s-au putut demara procedurile pentru deschidera punctului de lucru din cauza acestui acord, lucru care din nou ma pune in ceata pentru ca eu stiam ca acest document se solicita la primarie pentru obtinerea autorizatiei de functionare. Va rog daca se poate sa imi spuneti si legea prin care se reglementeaza acest lucru.
Va multumesc!
Iata ce spune Legea 230/2007 privind Asociatiile de proprietari
" Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. "
Daca nu stati la bloc nu aveti nevoie de avizul/acceptul celor de mai sus la ORC pentru infiintare punct de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie bun proprietate fortata Calyope Calyope Blocul in care locuiesc are doua intrari. Pozitia blocului e una centrala. In celelalte scari s-a facut o schimbare a destinatiei primului spatiu de intrare, ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru Kapy Kapy Buna seara, Pentru deschiderea unui punct de lucru este nevoie de acordul vecinilor daca spatiul este la parter si cu iesire din strada (dar am vecini in ... (vezi toată discuția)
Achiziționare spațiu imobiliar Lacra22 Lacra22 Bună seara! Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: ... (vezi toată discuția)