avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru

Buna seara,
Pentru deschiderea unui punct de lucru este nevoie de acordul vecinilor daca spatiul este la parter si cu iesire din strada (dar am vecini in stanga si in dreapta)?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:59, 20 Noiembrie 2012
Nu va trebuie acordul vecinilor pentru deschiderea unui punct de lucru.
multumesc.
Chiar si pentru punctul de lucru trebuie acordul vecinilor, in aceleasi condiii cerute pentru sediu social.
Buna seara,

Banuiesc ca e vorba de un bloc de locuinte din moment ce vorbiti de parter.

In acest caz legea nu stabileste in mod concret iar opiniile sunt impartite (vedeti si www.avocatnet.ro/content/for... )

Cu siguranta insa e mai bine sa aveti acordul vecinilor, mai ales ca exista practica judiciara in sensul radierii unui punct de lucru avand in vedere ca "pentru înregistrarea unui punct de lucru al unei societăţi comerciale la parterul unui bloc cu destinaţia de locuinţe este obligatorie obţinerea acordului asociaţiei de proprietari" (Curtea de apel Bucuresti - Sectia a V-a Comerciala Decizia Comerciala nr. 825 din 11.05.2011).

Mult succes,

Dana
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Cred ca legea este destul de clara la acest capitol si nu lasa loc de interpretari:

Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Si dupa cum se vede nu face distintie intre sediu social, punct de lucru, etc...

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc nou realog realog Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc nou construit cu destinatie spatiu comercial de la administratia dezvoltatorului. Totodata am infiintat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac sediu social,exclusiv, in ap andraanda andraanda Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti ce treb sa fac mai departe,avand in vedere legea 230/2007.As vrea sa-mi fac sediu social in ap, proprietate personala si am ... (vezi toată discuția)