avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru

Buna seara,
Pentru deschiderea unui punct de lucru este nevoie de acordul vecinilor daca spatiul este la parter si cu iesire din strada (dar am vecini in stanga si in dreapta)?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:59, 20 Noiembrie 2012
In practica registrul comertului nu solicita acordul vecinilor la punctul de lucru, doar la sediul social, desi orice schimare in destinatia initiala ar trebui sa fie cu acordul celor direct afectati.
In decizia de care vorbeam (text la adresa [ link extern ] )
se spune ca este necesar acordul vecinilor chiar dacă anterior spaţiul a fost afectat tot unei activităţi comerciale. In intrebare nu se spune daca spatiul respectiv era deja folosit ca spatiu comercial (ceea ce se presupunea avand in vedere iesirea separata) sau urma sa fie schimbata destinatia acestuia. Probabil ca nu am fost destul de clara in raspuns.

De asemenea, stiu ca in practica nu se cere acordul, dar daca e posibil sa fie obtinut, eu cred ca e mai bine sa fie obtinut. Nu e vorba de faptul daca se poate inregistra sau nu punctul de lucru, ci doar de faptul ca ar putea exista probleme pe viitor (cu accent pe ar putea exista, adica e posibil si sa nu existe).

Dana
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
"De asemenea, stiu ca in practica nu se cere acordul, dar daca e posibil sa fie obtinut, eu cred ca e mai bine sa fie obtinut."

E valabil pentru orice situatie?

Este vorba de casa parter si un etaj. Da, spatiul a fost inchiriat anterior ca si punct de lucru cabinet cosmetica.
Daca si parterul si etajul apartin aceluiasi proprietar nu este nevoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc nou realog realog Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc nou construit cu destinatie spatiu comercial de la administratia dezvoltatorului. Totodata am infiintat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac sediu social,exclusiv, in ap andraanda andraanda Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti ce treb sa fac mai departe,avand in vedere legea 230/2007.As vrea sa-mi fac sediu social in ap, proprietate personala si am ... (vezi toată discuția)