avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat/administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat/administrator

Mentionez ca sunt asociat cu inca o persoana intr-o firma care in prezent a acumulat datorii. Amandoi suntem administratori. Problema este ca persoana respectiva e de negasit. Cum pot sa ma retrag/ demisionez din functia de administrator in situatia asta ? Sau daca se poate sa cesionez cu totul partea mea din firma in favoarea celuilalt asociat. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:16, 6 Iunie 2010
Hotararea si cesiunea trebuie semnata de ambii asociati!
Retragerea asociatului din societate este reglementata de legea 31/1990 la art. 226.
In acelasi capitol V din care face parte art.226 gasiti si reglemetarea excluderii asociatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl laumari laumari Buna ziua, doresc sa aflu opinia Dvs. referitoare la urmatoarea speta: Un asociat care detine 10 % dintr-un SRL cesioneaza (exista intelegere amiabila) ... (vezi toată discuția)
Divizare societate 2 asociati- parasire societate 1 asociat ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Detin 50% din partile sociale ale unui SRL, administrator este celalalt asociat care si controleaza activitatea firmei (un mic magazin mixt cu un ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pneuros pneuros Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)