avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale divizare societate 2 asociati- parasire societate 1 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

divizare societate 2 asociati- parasire societate 1 asociat

Buna ziua,

Detin 50% din partile sociale ale unui SRL, administrator este celalalt asociat care si controleaza activitatea firmei (un mic magazin mixt cu un singur punct de lucru).

Vreau sa ies din firma, nu mai exista comunicare cu celalalt asociat- m-a indepartat abuziv din activitate.

Societatea are 4 amenzi neplatite, cu popriri pe conturi... cum pot scapa de partile mele din firma? Nu doresc nici sa la cesionez celuilalt asigurat dupa toate cele petrecute intre noi.

multumesc.

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:12, 23 Octombrie 2012
Va puteti retrage din societate in conditiile art. 226 din legea nr. 31 / 1990. Din punctul meu de vedere ar fi mai rapid pentru dumneavoastra sa faceti o cesiune de parti sociale, chiar daca acum nu vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma pneuros pneuros Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat/administrator _alexandru_ _alexandru_ Mentionez ca sunt asociat cu inca o persoana intr-o firma care in prezent a acumulat datorii. Amandoi suntem administratori. Problema este ca persoana ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl laumari laumari Buna ziua, doresc sa aflu opinia Dvs. referitoare la urmatoarea speta: Un asociat care detine 10 % dintr-un SRL cesioneaza (exista intelegere amiabila) ... (vezi toată discuția)