avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... import fructe din grecia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

import fructe din grecia

buna ziua
as dori sa aflu mai multe informatii- cum trebuie sa procedez, ce acte imi trebuie sa import fructe din grecia pentru a le vinde angro in romania.
Cel mai recent răspuns: ion g , utilizator 14:52, 8 Iunie 2010
clocotici a scris:
as dori sa aflu mai multe informatii- cum trebuie sa procedez, ce acte imi trebuie sa import fructe din grecia pentru a le vinde angro in romania.

Buna ziua,
Ce doriti Dvs. se numeste consultanta de specialitate (import, comert exterior) si in general nu se acorda "pro bono"
Alternativa: - Studiati singur !

O lista provizorie (incompleta si care cred ca nici nu este actualizata) ar putea fi:

- Legea nr. 4 din 5 ianuarie 2006 pentru modificarea denumirii şi clasificării mărfurilor din Tariful vamal de import al României şi a taxelor vamale aferente acestora;
- Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei;
- Regulamentul de aplicare al Codului Vamal al Romaniei aprobat prin HG nr 707/2006;
- HG nr. 963/15.06.2004 privind exceptarea si reducerea temporara a taxelor vamale de import pentru unele categorii de marfuri;
- HG nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor. Hotarare privind Autoritatea Nationala a Vamilor;
- Norma de autorizare a regimurilor vamale economice, ordinul nr. 7789/2007-
- Procedura de prelevare a probelor in cazul inspectiei la import si al circulatiei intracomunitare din 30/01/2008
- Hotarare pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei consumatorilor, hotarare nr. 321/2008
- Lege nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, republicata 2008
- OUG nr. 200/2008, ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
- Acordurile de comert liber la care Romania este semnatara.
? - HG nr. 1.526/18.12.2003 potrivit careia importul marfurilor in Romania se desfasoara liber, fara sa fie conditionat de eliberarea unor licente;
? - HG nr. 1.527/18 decembrie 2003 despre regulile si procedurile in materie de licente de export si de import, publicata in MO nr. 936/24.12.2003 si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2004;

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
legalmgm, utilizator
santeti SRL? sau ce? daca da,nu este prea complicat.sa aveti in obiectul de activitate comert,sa mergeti in grecia sa gasiti o firma care sa vanda asa ceva,sa aveti banii pt.achitarea marfii,bineinteles actele firmei pt.intocmirea facturii ,iar furnizorul sa va dea si certificat pt.calitatea marfii.in vama nu se plateste tva(asta pana la 1 iulie).daca nu santeti srl,nu stiu,nu cred ca se poate face ca o activitate independenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru inscrirea in r.o.i.? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Locuiesc intr un oras mic, am o firma(platitoare de TVA) si ma intereseaza pentru achizitionarea de marfuri din strainatate ce trebuie sa fac. Am ... (vezi toată discuția)
Informaþii ref. la condiþiile de import din ucraina Ilieº Mihail Ilieº Mihail Care sunt condiţiile (taxele vamale, limitarile, interdicţiile) ref. la importul de produse alimentare şi industriale din Ucraina pentru o SRL din Romania ... (vezi toată discuția)
Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)