avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dumneavoastra.As vrea sa stiu in ce conditii poate interveni renuntarea la judecata daca actiunea in revendicare a fost introdusa de ambii coproprietari, stiut fiind faptul ca in caz de coparticipare renuntarea unuia dintre reclamanti nu produce niciun efect asupra celorlalti?
Ceea ce nu inteleg eu este cum ar putea sa continue judecata in cazul unei actiuni in revendicare?
Va multumesc pentru timpul si raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 22:36, 5 Iunie 2010
daca am inteles bine,un coprorpietar renunta la judecata ?
actiunea poate continua , dar cel care a renuntat la actiune poate pierde o parte din beneficiul sau
andreeacp a scris:

daca am inteles bine,un coprorpietar renunta la judecata ?

Da,un coproprietar renunta la judecata.
sunt necesare mai multe detalii renunta la dreptul sau in favoarea paratului sau celuilalt coproprietar sau pur si simplu dat. taxelor sau motive pers. renunta la judecata?
andreeacp a scris:

sunt necesare mai multe detalii renunta la dreptul sau in favoarea paratului sau celuilalt coproprietar sau pur si simplu dat. taxelor sau motive pers. renunta la judecata?

Fiind doar o speta,sa spunem ca acel coproprietar renunta din pricina taxelor prea mari si/sau motive de ordin personal.

Alte discuții în legătură

Regula unanimitatii in actiunea in revendicare Mihaela Enache Mihaela Enache De lege lata, avand in vedere Cauza Lupas, prin admiterea cererii, cum se pune ea in executare? se restituie bunul reclamantului, desi el nu e unic proprietar? ... (vezi toată discuția)
Principiul unanimitatii ContSters221975 ContSters221975 constat ca a disparut mult discutata problema a revendicarilor facute doar de un mostenitor..finnd mai clar principiul indivizibilitatii acceptarii ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a altor persoane. actiune in revendicare Mihaela Enache Mihaela Enache X si Y sunt coproprietari pe un teren. Doar X il cheama in judecata pe Z printr-o actiune in revendicare. Z poate ridica exceptia lipsei calitatii procesuale ... (vezi toată discuția)