avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul fiului la casa cind unul din parinti este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul fiului la casa cind unul din parinti este propietar

As dori sa aflu daca sora mea are dreturi asupra apartamentul in care locuiesc cu mama ? Dupa decesul tatalui sa facut partajul si a fost de acord sa nu ceara despagubiri la momentul acela, specific ca mama mea este propietarul apartamentului prin cumparare dupa decesul tatalui
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 15:24, 5 Iunie 2010
Daca apartamentul a fost cumparat de catre mama dupa decesul tatalui, acesta este bun propriu al mamei.
In aceste conditii, mamampoate dispune de apartament dupa cum doreste.
Insa la decesul mamei, daca apartamentul este in proprietatea ei, acesta va face parte din masa succesorala, iar sora dvs are dreptul la mostenire, conform cotelor legale.
Am aceeasi parere. Oricum, sora nu putea avea pretentii de despagubire la partajul bunurilor comune ale tatalui pentru ca aceasta privea doar partile, fostii soti, in speta, parintii.
Imobilul achizitionat de catre mama dupa partaj (si dupa decesul tatalui), este bun propriu al acesteia. Daca sora este fiica mamei, aceasta (ca si dv.) aveti doar un drept de mostenire al mamei cu privire la bunurile ce se vor gasi in patrimoniul acesteia la data decesului sau. Pana atunci, insa, mama poate dispune liber de bunurile sale, in timpul vietii, cum doreste, fara sa fie necesar acordul copiiilor. ;)
e bunul mamei si face ce doreste cu el,dupa decesul acesteia si sora dvs in calitate de fiica va avea dreptul ca si dvs,cote egale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pentru sucesiune. cosmd cosmd Mama a decedat acum 2 saptamani si exista neintelegere pentru sucesiunea apartamentului de patru camere care este trecut pe numele ei. Mama a spus ca acest ... (vezi toată discuția)
Favorizarea unuia din cei 2 copii mihaivarzariu mihaivarzariu buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: mama mea doreste sa faca act de vanzare cumparare cu sora mea mai mica, sa ii lase acesteia apartamentul cu 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune. catalin_az02 catalin_az02 Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate. deci problma este urmatoarea. in perioada cand eram minor, in ... (vezi toată discuția)