As dori sa aflu daca sora mea are dreturi asupra apartamentul in care locuiesc cu mama ? Dupa decesul tatalui sa facut partajul si a fost de acord sa nu ceara despagubiri la momentul acela, specific ca mama mea este propietarul apartamentului prin cumparare dupa decesul tatalui
Daca apartamentul a fost cumparat de catre mama dupa decesul tatalui, acesta este bun propriu al mamei.
In aceste conditii, mamampoate dispune de apartament dupa cum doreste.
Insa la decesul mamei, daca apartamentul este in proprietatea ei, acesta va face parte din masa succesorala, iar sora dvs are dreptul la mostenire, conform cotelor legale.
Am aceeasi parere. Oricum, sora nu putea avea pretentii de despagubire la partajul bunurilor comune ale tatalui pentru ca aceasta privea doar partile, fostii soti, in speta, parintii.
Imobilul achizitionat de catre mama dupa partaj (si dupa decesul tatalui), este bun propriu al acesteia. Daca sora este fiica mamei, aceasta (ca si dv.) aveti doar un drept de mostenire al mamei cu privire la bunurile ce se vor gasi in patrimoniul acesteia la data decesului sau. Pana atunci, insa, mama poate dispune liber de bunurile sale, in timpul vietii, cum doreste, fara sa fie necesar acordul copiiilor. ;)
Succesiune.
catalin_az02
Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate.
deci problma este urmatoarea.
in perioada cand eram minor, in ... (vezi toată discuția)