buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
mama mea doreste sa faca act de vanzare cumparare cu sora mea mai mica, sa ii lase acesteia apartamentul cu 2 camere in care locuim toti 3. Apartamentul a fost cumparat de mama mea (nefiind maritata niciodata), eu port numele mamei iar sora mea numele tatalui ei (nu avem acelasi tata), va rog frumos sa imi spuneti daca pot face ceva sa impiedic aceasta situatie, nu doresc sa raman pe drumuri, avand in vedere ca am contribuit partial sau total la tot ce s-a facut in acel apartament.
va multumesc.
mama dvs poate dispune de bunurile sale cum doreste in timpul vietii. daca va dona sau va face contract de vanzare cumparare fara a se da pret, veti demonstra ca este o donatie, dvs aveti dreptul la decesul mamei dvs sa cereti reductiounea liberalotatilor excesive pt cota de reyerva succesorala ce vi se incalca , stabilita prin lege.
Donatie mascata
teodu
As dori sa stiu daca un contract de vanzare cumparare incheiat de tatal meu cu fiul actualei sotii poate fi considerat donatie mascata. Eu sunt singura fica a ... (vezi toată discuția)
Succesiune.
catalin_az02
Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate.
deci problma este urmatoarea.
in perioada cand eram minor, in ... (vezi toată discuția)