As dori sa stiu daca un contract de vanzare cumparare incheiat de tatal meu cu fiul actualei sotii poate fi considerat donatie mascata. Eu sunt singura fica a tatalui meu, tata fiind divortat de mama de cca 30 de ani neavand alti copii legitimi in afara de mine. Care sunt sansele ca eu sa anulez acest contract de vanzare cumparare.
Va multumesc.
Trebuie sa demonstrati ca nu a fost achitat pretul....ca actul public este acel contract de vanzare cumparare care ascunde o donatie in fapt si care va incalca rezerva succesorala, daca demonstrati ca este o donatie, fiind supusa astfel reductiunii liberalitatilor excesive. Insa nu veti lua Decat rezerva succesorala, nu veti putea recupera tot bunul! Adta la decesul tatalui dvs si la dezbaterea succesiunii!
Mostenire
constantin29
Am o intrebare,daca un barbat are 2 casatorii..din prima are 3 copii iar din a doua unul...iar el a dat cu act de vanzare cumparare toata averea nepotului sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire donata
Dafina
Buna Ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Tatal meu a murit in 2001.
S-a facut succesiunea la vremea respectiva iar eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)