avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... exista exceptii pt termenele la CEDO//as dori sa stiu ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

exista exceptii pt termenele la CEDO//as dori sa stiu in ce conditii/?

este vorba de o persoana care a fost extradata din Romania ,,condamnata pentru o
fapta pentru care in Romania areNUP,in urma cercetarilor efectuate ,dar in perioada
in care se efectua ancheta a fost extradat, si apoi a primit decizia de NUP ,a fost
judecat si condamnat in 2009 pe baza informatiilor primite din Romania,si anume un
e-mail cu informatii despre el si alte 6 persoane care nu au nici o legatura cu cauza,dar totusi datele lor personale si fotografiile au fost transmise instantei din
tara respectiva,precizez ca acest e-mail nu este semnat de nimeni,nici nu se stie de
ce serviciu a fost trimis,este scris in engleza ,nu are nici o traducere oficiala deci
judecatoarea l-a inteles cum a vrut dansa,.procesul a fost judecat in mai 2009 iar
recursul este in 2011 nov. NUP nu a fost trimis oficial de aut romane si depus de
noi in instanta,tradus si apostilat, totusi nu a fost luat in seama,persoana judecata
in momentul de fata nu are nici un act de identitate, deoarece dupa ce a fost predat
de romani, in tara respectiva au disparut si CI si pasaportul, in hotararea de con
damnare sunt trecute alte date ale parintilor si alt domiciliu nu cel real, pt ca instanta
nu a avut actele sale,deci concret nu aveau cum sa-l identifice,am contactat un
avocat din buc. i-am prezentat situatia si a spus ca se poate face plangere la CEDO
dar dupa cele citite pe forum nu prea inteleg,hotararea nu este definitiva,iar in
tara nu stiu daca pot cere autoritatilor sa trimita oficial informatii si date concrete
despre pers respectiva eventual prin consulat, sau ministerul justitiei,am platit o
suma consistenta numai pentru a prezenta cazul si documentele,urmeaza o suma
si mai mare pentru a se studia dosarul ceva nu mi se pare corect,sunt dezorientata
mai ales ca persoana are prezentare la fiind avocat cedo,va rog sa ma ajutati cu
un sfat pentru ca nu vreau sa gresesc
Potrivit prevederilor art 35 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Dacă se depăşeşte acest termen, Curtea nu mai poate examina plângerea.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie ciita cu atentie Conventia si Protocoalele prin care aceasta este amendata.
Astfel citind art.5 alin.(4) C.E.D.O. va veti putea da seama ca PUTETI, cel putin , SA SESIZATI CEDO pentru simplul fapt ca recursul A FOST FIXAT in 11.2011 !!!!!!!!!!!!!! Si in aceeasi SESIZARE/PLANGERE expuneti toate datele problemei si ceea ce va supara atat de mult pe dvs. E cazul sa faceti tot ce e omenesc posibil pentru ca cel arestat SA FIE ELIBERAT, mai ales, DACA ESTE SI NEVINOVAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aveti mare grija :CAND PRIMITI UN SFAT DE LA UN AVOCAT/CONSILIER TREBUIE SA MAI CITITI SI PRINTRE RANDURI !!!

BAFTA.
Art.5 alin.4 din Conventie se refera la recursul intern ... conditiile de admisibilitate ale unei plangeri individuale la CEDO sunt prevazute in art.35 din Conventie.
freeelis a scris:

Art.5 alin.4 din Conventie se refera la recursul intern ... conditiile de admisibilitate ale unei plangeri individuale la CEDO sunt prevazute in art.35 din Conventie.

Sunteti la curent, dle. consilier, cu PLANGEREA la CEDO impotriva ROMANIEI introdusa de romanca, cetatean german, in cazul CLINICII SABIC ?
Altfel va mirati degeaba CA NU AVETI CLIENTI PENTRU CEDO !!!
nimar a scris:

freeelis a scris:

Sunteti la curent, dle. consilier, cu PLANGEREA la CEDO impotriva ROMANIEI introdusa de romanca, cetatean german, in cazul CLINICII SABIC ?
Altfel va mirati degeaba CA NU AVETI CLIENTI PENTRU CEDO !!!

:offtopic:
Sunt la curent cu multe din plangerile formulate la CEDO impotriva Romaniei ...

Alte discuții în legătură

Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo Matist Matist Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)