avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinere pensie in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinere pensie in Italia

dreptul la pensie a unu cetatean roman in Italia
Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 00:04, 6 Iunie 2010
Pe website-ul Institutului National de Prevederi Sociale Italia, la sectiunea "Lavoratori Migranti", segmentul "Tutele" gasiti toate informatiile legate de dreptul la pensie a unui cetatean roman in Italia.

In Directiva 98/49/CE din 29 iunie 1998 pot fi identificate detalii privind protectia dreptului la pensie suplimentara al lucratorilor salariati si al lucratorilor care desfasoara activitati independente care se deplaseaza in cadrul Comunitatii.

Cuprinsul acestei directive a fost prezentat deja pe Avocatnet.ro si il gasiti la: www.avocatnet.ro/content/art...

In Regulamentul (CEE) 1408/71 al Consiliului privind aplicarea regimurilor de securitate sociala in raport cu lucratorii salariati, cu lucratorii independenti si cu familiile acestora care se deplaseaza in strainatate in cadrul comunitatii, la Sectiunea 5 gasiti detalii privind pensionarii si membrii familiilor lor.

In Regulamentul (CEE) 574/72 de stabilire a procedurii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 1408/71, gasiti:

Anexa 1
Autoritati competente:
lit. D. Italia
Ministro del Lavoro e della Previdenza sociale (Ministrul Muncii si Prevederilor Sociale), Roma

Anexa 2
Institutii competente:
lit. D Italia
"4. Invaliditate, limita de varsta, urmasi (pensii):
(a) in general: Istituto nazionale della previdenza sociale (Institutul National de Prevederi Sociale), oficiile provinciale
(b) pentru lucratori din industria de divertisment: Ente nazionale di previdenta e assistenza per i lavoratori dello spettacolo (Oficiul National de Prevedere si Asistenta pentru Lucratorii din Industria de Divertisment), Roma
(c) pentru personalul de conducere: Istituto nazionale di previdenta per i dirigenti di aziende industriali (Institutul National de Prevederi pentru Personalul de Conducere din Intreprinderile Industriale), Roma
(d) pentru jurnalisti: Istituto nazionale di previdentaper i giornalisti italiani 'G. Amendola' (Institutul National de Prevederi pentru Jurnalistii Italieni 'G. Amendola'), Roma"

Anexa 4 - Organisme de legatura
lit. D Italia
"3. Invaliditate, limita de varsta, urmasi, tuberculoza, somaj,alocatii familiale (pensii): Istituto nazionale della previdenza sociale, Direzione generale (Institutul National de Prevederi Sociale, Directia Generala), Roma.


Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana student, 21 de ani gaby777 gaby777 Lucrez in italia cu contract de munca.Am o fata de 21 de ani care e studenta in Romania.Are dreptul la alocatie europeana la aceasta varsta? (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care ... criss.m criss.m Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le faca o persoana pentru a putea sa isi recupereze documentele care atesta faptul ... (vezi toată discuția)
Somaj AnabelleAngel AnabelleAngel Buna seara, Sotul meu a lucrat in Italia mai multi ani. Acum 9 luni, patronul nu a mai avut de lucru si a dat oamenii afara pe rand. I s-au dat acte sa le ... (vezi toată discuția)