avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inainte de finalizarea partajului (care inca nu a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inainte de finalizarea partajului (care inca nu a inceput), fiul meu poate cere fostei sale sotii ...

#-o....sa-si ia din casa lui toate bunurile personale ?! Deja divortul s-a pronuntat, aceasta are o noua locuinta, o noua adresa deci, are planuri imediate de casatorie cu cel pentru care a parasit domiciliul conjugal in noiembrie 2007, in prezent locuind impreuna cu el ! Divortul s-a pronuntat in urma cu cca.6 luni , dar fosta sotie a fiului meu refuza sa - i permita fiului meu ca doua weekend-uri pe luna si doua saptamani intr-o luna de vara sa stea impreuna cu fiica lui, acum in varsta de aproape 8 ani ! El nu vrea sa solicite ajutorul executorului judecatoresc sau al politiei, pentru a nu stresa copilul, dar, ca un prim pas spre normalitate, ar dori ca acea femeie sa-si ia din casa lui obiectele de imbracaminte personale vechi pentru a-si face ordine in casa ! Eu l-am sfatuit sa solicite ajutorul unui expert judiciar pentru stabilirea cotei de bunuri (si existenta acestora) ce vor intra in partaj ! Va multumesc mult pentru raspuns !:((
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:24, 5 Iunie 2010
Fiul dvs. are variante:
1.-fie o cheama pe fosta sotie si in prezenta lui isi ia bunurile de uz personal, fie i le duce dansul alaturi de un proce-verbal de inventariere, pe care il semneaza amandoi, unul de primire altul de predare,
2.-daca ajunge la o intelegere amiabila, fiul dvs. poate incheia o tranzactie notariala cu privire impartirea bunurilor comune, iar daca nu atunci este necesar partajul pe rolul instantei,in cadrul caruia vor fi efectuate expertize de specialitate in functie de bunurile ce fac obiectul partajului, insa va fi necesara achitarea unei taxe de timbru de 3% din valoarea masei partajabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez bunurile in timpul divortului?? teodora_k teodora_k Buna ziua, Am parasit domiciliul conjugal acum 2 luni si acum aproximativ o luna am intentat divortul. prima infatisare va fi, din pacate, abia peste inca ... (vezi toată discuția)
Partaj omama omama Buna ziua,sotul meu a divortat de mine in octombrie 2011,pe motive fara nici o logica,la care am fost alungata din domiciliul conjugal,divortul sa desfasurat ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)