avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum imi recuperez bunurile in timpul divortului??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum imi recuperez bunurile in timpul divortului??

Buna ziua,
Am parasit domiciliul conjugal acum 2 luni si acum aproximativ o luna am intentat divortul. prima infatisare va fi, din pacate, abia peste inca doua luni. problema este ca nu am plecat de acasa decat cu vreo 3 haine. ce pot sa fac pentru a-mi recupera bunurile mele in conditiile in care domiciliul nostru comun este o proprietate care apartine soacrei mele. eu am buletin pe respectiva adresa de mai bine de un an. iar sotul (care nu este de acord cu divortul) azi zice sa vin sa-mi iau lucrurile iar maine se razgandeste. deci nu este vorba de partaj. vreau doar sa-mi recuperez hainele mele, ale copilului, carti, jucarii etc. pot apela la ajutorul politiei, sau cum sa fac?? dati-mi, va rog, un sfat!
Cel mai recent răspuns: avocat.consult , utilizator 16:33, 3 Iulie 2008
Puteti solicita ajutorul Politiei. Vorbiti cu sotul, fixati o zi, fiti decisa in tot ce ii spuneti si mergeti acolo impreuna cu politistii pentru a evita orice fel de conflict, indiferent de faptul ca sotul se razgandeste. Puteti chiar sa ii spuneti ca in acea zi veti veni la domiciliul sau indiferent de vointa sa, impreuna cu politistii.

Va sfatuiesc ca oricat de greu v-ar fi sau de neplacut, sa nu intrati in discutii contradictorii si sa nu luati copilul cu Dvs.

In cazul in care totusi refuza sa va restituie bunurile personale depuneti o plangere la Politie pentru ca refuzul restituirii bunurilor constituie infractiunea de furt. Dvs. nu veti putea lua bunuri ce fac parte din masa partajabila, dar bunurile de uz personal precum hainele, jucariile copilului, obiectele ce servesc la exercitarea profesiei va apartin in exclusivitate si nu are dreptul sa vi le retina intrucat comite infractiunea de furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt auto între soti? Chiriac73 Chiriac73 Bună ziua. Recent am încheiat procesul de divorț. S-a dat sentința, avem hotărâre etc. Am locuit la socri împreună cu soția. Împreună avem bunuri ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)