avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Furt auto între soti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Furt auto între soti?

Bună ziua. Recent am încheiat procesul de divorț. S-a dat sentința, avem hotărâre etc. Am locuit la socri împreună cu soția. Împreună avem bunuri mobile în valoare de 93000 de lei și datorii de 22000 de lei reprezentând credite la bănci. Nu am deschis încă proces de partaj. In urma separației am fost dat afara din locuința socrilor. Toate bunurile au rămas la ea, la soție iar toate datoriile le plătesc eu. Nu avem bunuri imobile. Doar mobile. Dacă ma duc să-mi iau una din mașini cu o platforma (pt ca soția refuza să-mi dea cheile) poate să-mi facă plângere pentru furt între soti?
Eu deocamdată plătesc rate la banca pentru acea mașina. Mașina e pe numele meu. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Chiriac73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:45, 24 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă vroiati sa știți dacă veți săvârși infracțiunea de furt, eu va raspund ca nu
Buna seara.Daca spuneti ca mașină este pe numele dmnv,mașină va aparține 100%.Sotia nu poate face nici o plangere .Dumnv ,puteti face plangere la parchet pentru tulburare de posesie.Mergeți la un sediu de poliție,vecin cu locul unde a-ti locuit cu soția,și cereți polițiștilor ,sa scoată mașină din curtea socrilor.

Chiriac73 a scris:

Bună ziua. Recent am încheiat procesul de divorț. S-a dat sentința, avem hotărâre etc. Am locuit la socri împreună cu soția. Împreună avem bunuri mobile în valoare de 93000 de lei și datorii de 22000 de lei reprezentând credite la bănci. Nu am deschis încă proces de partaj. In urma separației am fost dat afara din locuința socrilor. Toate bunurile au rămas la ea, la soție iar toate datoriile le plătesc eu. Nu avem bunuri imobile. Doar mobile. Dacă ma duc să-mi iau una din mașini cu o platforma (pt ca soția refuza să-mi dea cheile) poate să-mi facă plângere pentru furt între soti?
Eu deocamdată plătesc rate la banca pentru acea mașina. Mașina e pe numele meu. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

Puteți s-o luați liniștit, nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt!
Fiind bun comun, aveți drepturi egale până la
pronunțarea soluției în procesul de partaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti Lavinia Mustata Lavinia Mustata In urma cu 5 luni sotul meu mi-a luat masina cumparata in timpul casatoriei cu banii mei 100% (el nu are venituri) , a spus ca o repara la parintii lui la una ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- golirea contului bancar de catre sot Marcelaa Marcelaa As vrea sa stiu... Sunt beneficiarul unui cont la banca si sotul este imputernicit ( cu drept la contul meu), El a luat toata suma din cont si a decis sa de.a ... (vezi toată discuția)