In urma cu 5 luni sotul meu mi-a luat masina cumparata in timpul casatoriei cu banii mei 100% (el nu are venituri) , a spus ca o repara la parintii lui la una dintre usi, a tergiversat aceasta lucrare pana cand a expitrat valabilitatea numerelor rosii si masina a ramas la parintii lui acasa. Acum refuza sa mi-o dea pe motiv ca e un bun comun si vrea sa ma determine s-o vand sa-si ia jumatate din valoare. Intrebarile mele este urmatoarele: avand in vedere faptul ca actele si cheile masinii sunt la mine, pot face plangere pentru furt intre soti? Ma poate determina sa vand masina , daca aceasta se afla pe numele meu? (nu purtam nume comun, fiecare si-a pastrat numele deoarece avem profesii liberale si am considerat necesar asa)?. Va multumesc!
Daca a fost cumparata in timpul casatoriei atunci este bun comun.
Doar in cazul in care ati ales cand v-ati casatorit regimul separatiei de bunuri puteti considera masina ca fiind bun propriu.
In cazul divortului va poate obliga sa vindeti masina.
N-o poate obliga sa vanda masina. Probabil ca va trebui sa plateasca o sulta.
Pana la partaj, dansa e privata de dreptul de folosinta.
De ce anume asteptati sa v-o aduca sotul si nu mergeti cu platforma s-o luati?
Socrii se opun sa v-o dea? Chemati politia la fata locului, nu cred ca se vor opune..
As merge cu platforma, dar sigur nu or sa mi-o dea. Bineinteles ca socrii isi sustin fiul.Dar daca merg cu politia sper sanu fie o problema. Pentru asta va trebui sa fac o plangere la parchet sau la politie, nu?
Nu cred ca va ajuta sa mergeti sa depuneti plangere, mergeti si incercati sa va luati masina si daca nu v-o da, chemati politia. Exista sanse ca luati prin surprindere si cu politia la usa sa v-o dea, altfel va trebui sa va adresati instantei civile.