avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Furt intre soti

In urma cu 5 luni sotul meu mi-a luat masina cumparata in timpul casatoriei cu banii mei 100% (el nu are venituri) , a spus ca o repara la parintii lui la una dintre usi, a tergiversat aceasta lucrare pana cand a expitrat valabilitatea numerelor rosii si masina a ramas la parintii lui acasa. Acum refuza sa mi-o dea pe motiv ca e un bun comun si vrea sa ma determine s-o vand sa-si ia jumatate din valoare. Intrebarile mele este urmatoarele: avand in vedere faptul ca actele si cheile masinii sunt la mine, pot face plangere pentru furt intre soti? Ma poate determina sa vand masina , daca aceasta se afla pe numele meu? (nu purtam nume comun, fiecare si-a pastrat numele deoarece avem profesii liberale si am considerat necesar asa)?. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 31 Mai 2014
Daca a fost cumparata in timpul casatoriei atunci este bun comun.
Doar in cazul in care ati ales cand v-ati casatorit regimul separatiei de bunuri puteti considera masina ca fiind bun propriu.
In cazul divortului va poate obliga sa vindeti masina.
N-o poate obliga sa vanda masina. Probabil ca va trebui sa plateasca o sulta.
Pana la partaj, dansa e privata de dreptul de folosinta.
De ce anume asteptati sa v-o aduca sotul si nu mergeti cu platforma s-o luati?
Socrii se opun sa v-o dea? Chemati politia la fata locului, nu cred ca se vor opune..
As merge cu platforma, dar sigur nu or sa mi-o dea. Bineinteles ca socrii isi sustin fiul.Dar daca merg cu politia sper sanu fie o problema. Pentru asta va trebui sa fac o plangere la parchet sau la politie, nu?
Nu cred ca va ajuta sa mergeti sa depuneti plangere, mergeti si incercati sa va luati masina si daca nu v-o da, chemati politia. Exista sanse ca luati prin surprindere si cu politia la usa sa v-o dea, altfel va trebui sa va adresati instantei civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt auto între soti? Chiriac73 Chiriac73 Bună ziua. Recent am încheiat procesul de divorț. S-a dat sentința, avem hotărâre etc. Am locuit la socri împreună cu soția. Împreună avem bunuri ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri partaj ContSters138888 ContSters138888 Buna ziua. M-am hotarat sa divortez.Ne-am inteles pe o suma pentru lucrurile mele cumparate dinainte de casatorie pe care i le-am lasat(lucrez de 2 luni in ... (vezi toată discuția)
Sotul imi interzice sa circul cu masina proprietate comuna elena-marias elena-marias Buna...sunt in apropierea unui divort si sotul mi-a confiscat cheile masiini care este pe numele meu. ce e de facut? trebuie sa fac o plangere la politie? va ... (vezi toată discuția)