avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... URGENT!!!!!!!!!!! CONTRACT DE COMODAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

URGENT!!!!!!!!!!! CONTRACT DE COMODAT

VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT. VREAU SA CUMPAR O MASINA DE LA CINEVA DAR FARA SA O IAU PE NUMELE MEU. PROPRIETARUL MASINII VREA SA FACEM UN ACT. CE SA FAC CONTRACT DE COMODAT SAU DE INCHIRIERE? CARE E MAI AVANTAJOS?
VREAU SA FIM AMANDOI IN LEGALITATE MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:31, 7 Iunie 2007
Comodantul ramane proprietarul masinii. Ma gandesc la un contract de imprumut pentru o anumita suma de bani, apropiata de valoarea masinii, contact ce s-ar incheia in paralel cu cel de comodat si ar fi garantat cu masina. Ar merge o astfel de solutie?
Da, un principiu tipic romanesc, de ce sa fie simplu cand se poate complica ?

Comodantul ramane proprietarul masinii. Ma gandesc la un contract de imprumut pentru o anumita suma de bani, apropiata de valoarea masinii, contact ce s-ar incheia in paralel cu cel de comodat si ar fi garantat cu masina. Ar merge o astfel de solutie?

si la ce anume ar ajuta?
Un contract de imprumut il poate afecta pe vanzator, pretul masinii scazand pe zi ce trece, in schimb contractul de imprumut poate fi reactualizat la indicele de inflatie#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau comodat auto? tehAd tehAd Buna ziua, am o nelamurire, am cumparat in mai o masina de la un prieten, fara taxa platita si a ramas pe numele lui. Vreau acum sa fac acte pe ea si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare si inscriere camion pe firma fara timbru de mediu StefanTiganus StefanTiganus Buna seara, daca o anume persoana X vrea sa cumpere un camion de la o persoana Y si sa-l foloseasca in cadrul unei firme, ce trebuie sa faca si mai ales cum, ... (vezi toată discuția)
Taxa auto noua?? georgescucatalin87 georgescucatalin87 Buna ziua...Spuneti-mi si mie va rog mult ce pot sa fac? Vreau sa plec din tara si sa cedez masina personala tatalui meu numai ca trebuie sa platesc taxa noua ... (vezi toată discuția)