Buna ziua...Spuneti-mi si mie va rog mult ce pot sa fac? Vreau sa plec din tara si sa cedez masina personala tatalui meu numai ca trebuie sa platesc taxa noua de vro 800 de euro (masina face 3 mi)..cum pot sa cedez drepturile aspra masinii fara sa platesc taxa aceea, eu nu o sa mai vin in tara o perioada lunga de timp nu pot sa o las pe numele meu.#-o?...multumesc#-o#-o
Conform legislaţiei în vigoare la acest moment, dacă doriţi să transmiteţi dreptul de proprietate asupra autoturismului către o altă persoană şi nu s-a plătit taxa de poluare, cumpărătorul trebuie să plătească acest timbru de mediu.
Vă înţeleg, însă şi în cazul donaţiei, care este de asemenea un transfer de proprietate, se plăteşte timbrul de mediu. O puteţi lăsa în continuare pe numele dumneavoastră şi acordaţi tatălui un drept de folosinţă în baza unui contract de comodat (împrumut de folosinţă cu titlu gratuit).
as ramane propund recunoscator daca imi explicati ce si cum....in ce consta acel contract....taxele...asigurare,itp,impozit..cum le plateste..cu numele lui sau al meu
am vb la firma de rca si mi s-a spus ca asigurarea trebuie platita tot cu cnp meu...chiar daca eu nu ma folosesc de masina...diferenta este de 500 lei pe an intre o asigurare pe numele meu si una pe numele tatalui mei pentru aceasi masina