avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto noua??
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto noua??

Buna ziua...Spuneti-mi si mie va rog mult ce pot sa fac? Vreau sa plec din tara si sa cedez masina personala tatalui meu numai ca trebuie sa platesc taxa noua de vro 800 de euro (masina face 3 mi)..cum pot sa cedez drepturile aspra masinii fara sa platesc taxa aceea, eu nu o sa mai vin in tara o perioada lunga de timp nu pot sa o las pe numele meu.#-o?...multumesc#-o#-o
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 08:19, 30 Martie 2013
Conform legislaţiei în vigoare la acest moment, dacă doriţi să transmiteţi dreptul de proprietate asupra autoturismului către o altă persoană şi nu s-a plătit taxa de poluare, cumpărătorul trebuie să plătească acest timbru de mediu.
pai nu vreau bani sau ceva...nu contrac de vanzare sau mai stiu eu...pur si simplu o las aici sa se foloseasca de ea..practic o donez o dau degeaba:)
Vă înţeleg, însă şi în cazul donaţiei, care este de asemenea un transfer de proprietate, se plăteşte timbrul de mediu. O puteţi lăsa în continuare pe numele dumneavoastră şi acordaţi tatălui un drept de folosinţă în baza unui contract de comodat (împrumut de folosinţă cu titlu gratuit).
as ramane propund recunoscator daca imi explicati ce si cum....in ce consta acel contract....taxele...asigurare,itp,impozit..cum le plateste..cu numele lui sau al meu
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
georgescucatalin87, utilizator
am vb la firma de rca si mi s-a spus ca asigurarea trebuie platita tot cu cnp meu...chiar daca eu nu ma folosesc de masina...diferenta este de 500 lei pe an intre o asigurare pe numele meu si una pe numele tatalui mei pentru aceasi masina

Alte discuții în legătură

Inmatriculare dupa succesiune robertcristi robertcristi Buna ziua, Avem o masina inmatriculata pe numele bunicului care a decedat. Succesiunea este deja realizata si masina a ramas parte tatalui parte bunicai. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)