Avem o masina inmatriculata pe numele bunicului care a decedat. Succesiunea este deja realizata si masina a ramas parte tatalui parte bunicai. Eu sunt nepotul si tata ( care locuieste in germania ) mi'a trimis procura ca sa cedeze partea lui. Care este urmatorul pas, impreuna cu bunica si cu procura pot sa inmatriculez direct masina pe numele meu ? Daca nu si trebuie pe numele bunicai, apoi ea mi.o doneaza, cat credeti ca dureaza tot procesul asta. Care este primul pas, pot sa fac programare la inmatriculari ?
Tatal dv va poate dona partea lui iar bunica la fel, contractul de donatie reprezentand act de propriepate asupra masinii, cu care va puteti transcrie si inmatricula masina pe numele dumneavoastra. Ar fi trebuit sa aveti procura speciala din partea tatalui .
Am procura speciala, dar nu scrie donatie. Pe scurt, scrie ca pot sa fac orice cu masina in numele lui. Sa zicem ca acest document este suficient chiar daca nu scrie "donatie". Apoi spuneti ca si bunica trebuie sa faca un act de donatie ? Nu e suficient sa ma duc cu ea in persoana la inmatriculari ? E intrebare, daca trebuie sa faca acest act ii spun sa faca :). Multumesc
Daca vreti sa o inmatriculati pe numele dv, trebuie ca ambii sa va doneze masina. Tocmai de aceea procura trebuie sa pevada ptr donatie. Ca prevde sa faceti orice cu masina in numele tatalui, nu e acelasi lucru cu instrainarea /donarea masinii. Consultati un notar si va lamuriti.
Am inteles, dar tatal fiind in germania nu va face prea curand o alta procura. E o procedura complicata si de durata. Vreau sa o inteleg pe asta pe care o am acuma. Scrie inclusiv "mandatarul meu va face dovada calitatii mele de proprietar in masa succesorala.... in vederea inmatricularii autovehicolului". ASta este echivalentul cu donatia ? Sau nu ? Ce pot sa fac eu cu aceste drepturi, pot sa inmatriculez masina in numele lui ? Sau pot sa o inmatriculez pe numele bunicii, apoi ea sa mi.o doneze mie sau cum.