Avem o masina inmatriculata pe numele bunicului care a decedat. Succesiunea este deja realizata si masina a ramas parte tatalui parte bunicai. Eu sunt nepotul si tata ( care locuieste in germania ) mi'a trimis procura ca sa cedeze partea lui. Care este urmatorul pas, impreuna cu bunica si cu procura pot sa inmatriculez direct masina pe numele meu ? Daca nu si trebuie pe numele bunicai, apoi ea mi.o doneaza, cat credeti ca dureaza tot procesul asta. Care este primul pas, pot sa fac programare la inmatriculari ?
Cu ce ati spus rezulta ca o puteti inmatricula dar nu pe numele dumneavoastra. Ca sa va transmita dv dreptul de proprietate va trebui sa aveti procura speciala ptr donatie sau vanzare ( depinde ce vrea sa o doneze dv sau sa v-o vanda). Asta atat in privinta tatalui cat si a bunicii.
Asta inteleg si eu acuma, ca as putea sa o inmatriculez pe numele lui.
Da, scrie pe procura ca pot sa vand bunul specificat, sa incasez pretul vanzarii....reprezentandu-l in acest sens in fata oricaror persoane fizice sau juritice, inclusiv institutii. De aici sincer inteleg ca dupa ce o inmatriculez pe numele lui, as putea sa mi-o vand mie ?? Dar suna a circ, ca si cum sa semnez cu o mana la el si o mana la mine.