avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

am si eu o intrebare daca sunteti ambili sa imi raspundeti: prietenul meu a divortzat de fosta sotie in urma cu 7-8ani aproximtativ ,insa vineri i-a venit acasa dupa atata timp cum ca" pt abandon de familie si o sa primeasca inchisoarea de pana la un an" ce as vrea sa stiu eu dak mai e posibil dupa atata timp sa faca asa ceva sau as vrea sa imi dati cateva sfaturi in legatura cu ce ar putea face .....Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:53, 6 Iunie 2010
inseamna ca prietenul dvs, este tatal unui minor, a carei pensie alimentara a uitat sa o plateasca. aceasta este singura varianta.
Iar solutia este sa plateasca pensia datorata pentru ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Precizati ce anume a primit acasa (citatie de la politie pentru plangere pe abandon de familie, hotarare) si reveniti cu detalii pentru un raspuns complet.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare lexyaly lexyaly fostul meu sot n-a platit pensia alimentara de cand s-a incheiat divortul din 2007 .imi poate cineva da o cerere tip pe care s-o depun la judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionescu229 Ionescu229 Bună ziua. Părinții mei sunt despărțiti și eu locuiesc cu mama mea. Tatăl meu plătește pensie alimentară care revine in contul bancar ... (vezi toată discuția)
Abandon familie dovlecel dovlecel Buna ziua. Fostul sot, condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pentru abandon de familie in luna octombrie anul trecut(pentru neplata pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)