avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de credit- bunuri de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de credit- bunuri de consum

Acum 4 ani jumate sotia a luat o masina de spalat de la A. ei mi au fixat o rata de 375.000 lei am platit ratele in ficare luna cei drept cu o itirziere de 1-3 zile timp de 4 ani cat era contractul.mentionez ca in primele 2 luni am platit direct in magazin dupa aceia cei de la A. mau plasat la cei de la E. si mi au trimis un card cu care sa achit ratele si timp de 4 ani ei pus dobanzi cum au vrut ei si la sfarsitul ratelor m-am trezit cu o datorie de 25 milioane numai dobanda ;Am sunat la ei si le am spus ca o sa platesc inca 2 ani cei 25 mil. dar dupa 5 luni platite cate 1 mil. in fiecare luna in loc sa scada a crescut la 30 mil.m au sunat si mi au spus ca trebuie sa platesc urgent toata datoria,iar eu le am trimis un fax sa mi trimita contractul semnt de sotia mea cu ei iar ei au trimis o pgina de prostii nci decum un contact intre sotia mea si E .mentionez ca de 4 luni nu le am mai platit nici un ban.ei tot suna de 4-5 ori pe zi dar nu mai pot sa platesc a m pltatit pana acum 45 mil eu cred ca nu e corect sa si puna dobanzile asa de mari fara sa fiu deacord mai ales ca sotia mea nu are nici un cotract cu ei.DE LA 11MILIOANE CAT COSTA MASINA 4 ANI AM PLATIT 40 MIL. PLUS INCA 5 LUNI DACA SA PLATI CATA DOBANDA AU PUS CU JAPCA AR AJUNGE O MASINA DE SPALAT 75-80 MIL CE E DE FACUT?
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:11, 22 Iunie 2010
Buna ziua !
Important este sa cunoasteti cu certitudine daca s-a semnat un contract cu acea firma (poate fi si cel de utilizare card) si sa vedeti ce s-a semnat . In raport de acest detaliu esential va puteti face sau nu griji ....
Buna seara,

interventie moderator

@babanu va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirile societatilor implicate in discutie.In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.

In alta ordine de idei, trebuie sa aflati prin ce modalitate cei de la societatea de furnizare bunuri de consum "v-au pasat" la societatea de recuperari creante...

In ce conditii ati primit cardul pentru achitarea ratelor? Poate de la acel card a inceput problema dvs.

Ati semnat "ceva" cand ati primit cardul?Ce fel de card era?
nu am semnat nimic l-am primit prin posta si mi s-a spus ca trebuie sa platesc cu EL si alta modalitate nu este.TE INTREB DACA NU TE SUPERI DE CE NU TREBUIE SA SPUN E. OARE ALTI OAMENI CARE AU FOST PACALITI NU TREBUIE SA STIE?
Buna ziua,
O sa va rog sa cititi Regulamentul de postare in forum, pentru ca daca puneti aceasta intrebare, banuiesc faptul ca nu l-ati citit:
www.avocatnet.ro/content/for...

Apoi, daca l-ati citit, ati inteles ca in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica, iar dvs. ati incalcat Regulamentul folosind denumiri ale unor societati.
Scrisul cu litere mari, in exces (adica exact cum ati scris dvs.) in internet, echivaleaza cu a tipa, la noi sau la alte persoane iar Regulamentul de postare interzice si acest lucru.

Din ceea ce ne spuneti, pare a fi un contract de credit-bunuri de consum.Trebuie sa aflati ce contract ati semnat si sa solicitati de la societatea de la care ati achizitionat masina de spalat, informatii concrete
(in legatura cu ratele/penalitatile/ comisioanele etc., daca acest credit a fost obtinut prin intermediul unei societati bancare/nebancare sau/si daca a fost cesionat unei societati de recuperari creante).
In lipsa acestor informatii, nu putem decat sa facem speculatii si nu va ajuta cu nimic.
In functie de datele concrete pe care le veti afla, puteti sa stiti ce veti face mai departe, altfel e ca si cum ai cauta acul, in carul cu fan, desi din ceea ce spuneti dvs., clar ceva este in neregula.
Bafta!
buna ziua

e adevarat compania de unde ati contractat acea linie de credit practica aceste modalitati prezentate de dumneavoastra , sfatul meu este sa cautati toate documentele pe care le aveti inclusiv contractul initial cu magazinul de unde ati achizitionat masina de spalat ca sa vedeti clar daca acolo este mentionat ca acel contract poate fi cesionat si in ce mod, apoi este foarte important ca pe contractul de card sau anexa cu costuri sa fie trecuta dobanda si formula de calcul a dobanzii, conform utimelor reglementari orice banca sau IFN are obligatia sa prezinte clientului clar toate costurile unui produs precum si modul de calcul, pentru a se evita dobanzile abuzive si comisioane introduse dupa incheierea contractului. dupa ce aveti toate documentele acestea inclusiv chitante cu care ati platit va trebui sa va adresati celor de la E. sa vedeti clar care este situatia creditului dumneavoastra si de unde au aparut acele costuri.

Alte discuții în legătură

Card credit-datorie ce n-o recunosc mirela01 mirela01 Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele: In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!! pufos pufos Buna ziua,as dori un raspuns la problema mea.In 2005 am achizitionat produse de la [editat] prin credit cu buletinul in valoare de 13 mil. lei vechi.Am primit ... (vezi toată discuția)
Va rog...imposibilitate plata credit; posibil sume nedatorate anamariamario anamariamario buna seara.am o mare rugaminte la dumneavostra daca ma puteti ajuta.im luna aprilie 2007 am obtinut un credit de nevoi personale in valoare de 8000ron de la ... (vezi toată discuția)