avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un cetatea ilegal care sta in Romania se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un cetatea ilegal care sta in Romania se poate casatori?

Buna ziua
Vroiam sa stiu daca un cetatea care se afla ilegal in Romania cu viza expirata se poate casatori? Si daca se poate, ce ar trebui sa faca dupa casatorie pentru a deveni legal.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 6 Iunie 2010
Viza expirata nu poate constitui un impediment la casatorie. Insa, datorita faptului ca actele pe care le are nu sunt valabile la data depunerii actelor pentru casatorie nu se va putea casatorii.
Prin urmare, trebuie sa faca o cerere pentru prelungirea vizei in vederea incheierii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza manu&tamer manu&tamer tre sa ma casatoresc cu un cetatean strain dar viza ii expira cu 2 zile inainte de data stabilita de starea civila.as vrea sa stiu daca viza se poate prelungi ... (vezi toată discuția)
Ce poate sa faca un cetatean ilegal in romania sorin14 sorin14 Buna ziua tuturor Vroiam sa va intreb daca stiti cum poate un cetatean care este ilegal in Romania de exemplu a venit cu viza de turist si a ramas in ... (vezi toată discuția)
Căsătoria cu un cetatea din afară ue lala2130 lala2130 Bună...Eu locuiesc în Malta și as vrea sa mă căsătoresc cu un cetatea de origone sarba, problema este ca i-a expirat dreptul de sedere...Din aceasta ... (vezi toată discuția)