Stimati colegi,
Am in acest moment un proces cu un beneficiar care conform contractului pentru neplata la timp a facturilor erea obligat sa-mi plateasca penalitati.Deasemenea in contract erea stipulat ca produsele se vor livra la termene conform comenzilor.Totalul penalitatilor se ridica la cca . 1,2 mld .,insa instanta spune ca nu se pot plati penalitati decat la facturile a carei marfa a fost comandata, nu si la cele care au fost facturate (platite cu intarziere) insa nu a existat comanda aferenta contractului.
Ma puteti ajuta?
Nu se pot stabili penalitati doar pentru marfa comandata, atat timp cat cealalta marfa nu a fost refuzata, si este cuprinsa in obiectul contractului.
Comanda poate fi si telefonica, nu musai scrisa:P
Atentie! Penalitatile nu pot depasi suma pentru care au fost calculata:))
daca in cuprinsul contractului ai stabilit aplicarea de penalitati atunci calcutezi penalitati cnf contractului fara a depasi valoarea sumei datorate - desi legea 469 privind disciplina contractuala zice ca valoarea penalitatilor nu pot depasi cuantumul sumei asupra carora au fost calculate daca in contract nu se prevede altfel.
iar daca prin contract nu s-au prevazut penalitati atunci aplici dobanda legala.
Recuperare datorii
georgetb
Buna seara. Am o firma care a ramas cu ceva datorii la distribuitori in valoare de 2100 ron,acestia din urma au bagat firma in insolventa si aceasta mi-a ... (vezi toată discuția)