avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Suntem doi frati. Mama a divortat in urma cu 25 ani ambii copii ramanand in intretinerea mamei. Tatal a locuit in alta localitate (sat) iar in urma cu un an a decedat. Tatal nostru a detinut o proprietate (casa + teren) in alta localitate. Mentionez ca el nu s-a recasatorit .Vreau sa stiu daca avem dreptul la proprietatea ramasa in urma decesului.Tatal meu mai are un frate in viata, in localitatea respectiva.
Va rog sa -mi spuneti ce drepturi imi revin in acest caz si unde ma pot adresa pentru deschiderea succesiunii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:58, 6 Iunie 2010
Da, dvs . impreuna c u fratele aveti vocatie succesorala in calitate descendenti. Trebuie sa va adresati unui birou notarial de pe raza localitatii unde si-a avut defunctul ultimul domiciliu.
Mostenitori dupa tata saunteti copiii acstuia, in speta dvs si fartele dvs.
Nu are importanta ca tatal dvs mai are un frate, acesta nu are vocatie succesorala.
Daca tatal dvs. nu s-a recasatorit si nici nu are alti copii,
mostenitori sunteti dvs. 1/2 si fratele 1/2 din tot ce a lasat tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Mostenire-interesanta fuxulici fuxulici Am intrat in posesia unui act de proprietate (terenuri)eliberat pe numele tatalui meu care este decedat.Mama s-a recasatorit dupa moartea tatalui ,nu s-a facut ... (vezi toată discuția)