avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna seara.doresc si eu sa mi se raspunda la cateva intrebari in legatura cu depunerea actelor pt somaj.am lucrat la o firma de constructii timp de 3 ani si in urma cu un an a inceput sa ne tina cate 3 luni ba prin somaj tehnic,ba prin concediu fara plata si de la 1 mai 2010 am lucrat normal,acum au inceput sa faca restructurari si am fost data afara.acum vreau sa mi depun dosarul pt somaj si as vrea sa stiu dak am dreptul sau nu pot din cauza astora????se poate sa mi platesc lunile care imi lipsesc in cartea de munca si unde anume as putea sa o fac, k sa nu am intrerupere dak pot sa spun asa,sau nu este cazul,nu afecteaza???va rog sa mi raspundeti.multumesc.:((:(
Cel mai recent răspuns: bogdaner , utilizator 19:06, 7 Iunie 2010
1. Pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Mergeti cu carnetul de munca la Agentia de Somaj sa verifice, poate totusi, se gasesc 12 luni cotizate la somaj, in ultimele 24 de luni.
3. Nu puteti sa platiti retroactiv contributiile la somaj decat din momentul incheierii unui contract de asigurare cu AJOFM.
In 30.04.2010 firma la care am lucrat si-a incetat activitatea si mi s-a incheiat cim prin decizie de concediere.am intampinat dificultati in a-mi depune dosarul pentru somaj deoarece patronul nu a mai platit la asigurarile sociale din 04.2009.mi-am platit singur contributia cu care apaream datornic dupa cnp la finante...si acum sunt somer.Deci...daca vi s-au depus declaratiile...puteti sa va platiti singura cei 0,5% din baza de calcul...pentru a nu va incurca din cauza patronului.Totusi, nu stiu de ce cer cei de la somaj sa fie platita contibutia la zi daca in lege se specifica ca se constituie stagiu de cotizare si perioada pentru care patronul nu a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate beneficia de somaj mira1 mira1 Am o mare problema.Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva. Lucrez la o firma cu 10 angajati iar de curand 3 colegi au fost dati afara si mai urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Somaj continuitate lilyanne lilyanne Sotul meu a lucrat timp de 3 ani fara intrerupere iar apoi a intrat in somaj pentru maxi 9 luni(a mai avut vechime). A incetat somajul pentru a se angaja ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? NiculescuIuliana NiculescuIuliana buna ziua am lucrat 21 de ani la o companie de telecomunicatii iar din luna mai 2011 s-au facut restructurari cu salarii compensatorii,doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)