avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmostenirea unui copil!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmostenirea unui copil!

buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat!
Mama are doi copii, pe mine si un frate mai mare, frate care din pacate a ajuns alcoolic si a devenit violent. el nu mai locuieste cu noi de 10 ani deoarece acum 10 ani mama i-a facut evacuarea din apartament prin ordin judecatoresc si cu executare silita. In toata aceasta perioada nu au mai avut nici un fel de legatura.
Mama doreste sa-i faca dezmostenirea si as dori sa stiu daca se poate face si este valida in situatia asta!
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:24, 7 Iunie 2010
buna ziua. solutiile legale ar fi urmatoarele :
1. contract de intretinere incheiat intre dvs. si mama dvs.
( forma autentica, certificat medical care atesta ca mama dvs. este in deplinatatea facultatilor mentale, dovada ca dvs. va indepliniti obligatiile contractuale asumate ).
2. contract de v-c. ( forma autentica si plata reala a pretului , chiar la valoarea minima conform grilei notariale . in acest caz, fratele dvs. ar trebui sa dovedeasca ca nu s-a platit contravaloarea imobilului de catre dvs. ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare, testament sau donatie catre copii? aiko aiko Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-un apartament dobandit dupa casatorie. Pe actul de proprietate este trecut ca ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul ... Cmb88 Cmb88 Bună ziua! Am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul cu actuala sotie .. In caz de deces ii revine mostenire celui mare? Daca da , se pote ... (vezi toată discuția)