avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigarea la furt de documente. Uzul de documente ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigarea la furt de documente. Uzul de documente furate.

Ce artIcole din codul penal pedepsesc delictele savarsite de o persoana care;
1.cere unei alte persoane sa fure unele documente oficiale de la proprietarului de drept, pt folosul sau?
2. odata ce detine respectivele documentele, foloseste aceste documente intr-un proces civil, urmarind ca asa sa obtina consecinte juridice favorabile pt sine si defavorabile pt proprietarul de drept al documentelor (care este cealalta parte in proces) .
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 23:14, 19 August 2010
1.Fapta s-a savarsit pe teritoriul altui stat si trebuiesc asteptate rezultatele cercetarilor intreprinse,in urma sesizarii dvs,dupa cum ati declarat in acel topic.
2.In acest moment nu se poate dovedi comiterea unei infractiuni pentru ca dosarul este in cercetarea altor organe din alt stat,care,dupa cum declarati nu s-a terminat inca.
In ce masura respectivele acte, despre care faceti vorbire sunt producatoare de consecinte juridice negative ?
Ar fi bine sa explicati pe larg
Intr-adevar furtul documentelor din arhiva mea persoanala, sa savarsit pe teritoriul altui stat, de catre alta persoana (fratele).
Apoi unele din aceste documente (doar cele care imi erau defavorabile) le-a folosit sora, in Romania, pt a ma defaima pe mine in public si apoi le-a folosit in instante romanesti, ca "probe" impotriva mea, pt a arata ca sunt o persoana rea, incercand in acest mod sa castige procesele. Dar le-a pierdut.
Un exemplu: Ea prezinta intr-un proces ca proba un document (o sentinta care nu era definitiva, dar defavorabila pt mine, de la o judecatorie), dar nu prezinta recursul facut de mine dupa aceea si sentinta favorabila pt mine de la tribunal.
Ca contraproba a trebuit sa prezint eu sentinta definitiva (care ma declara nevinovat) si cazierul pt ca sa se vada ca nu exista nici o condamnare.
Alt exemplu: In alt proces prezinta o traducere in limba romana a unui simplu "fluturasului" meu de salar, dar atentie; traducerea in romana este falsificata in asa fel incat acest fluturas este prezentat ca o "adeverinta de salar", apoi prezentat si inregistrat la dosar ca "adeverinta de salar, eliberata de intreprinderea .................". A trebuit sa sa prezint eu o traducere corecta, certificata oficial, ca sa demonstrez ca nu este o adeverinta.
Ce masuri se pot lua impotriva la aceasta persoana?
Ce masuri se pot lua impotriva traducatorului care falsifica traducerea si o termina cu "traducerea exacta de pe documentul din limba........"

Chiar si asa , fluturasul de salariu este confidential .
Pe de alta parte , impotriva celei care a folosit un act tradus in mod eronat , in solidar cu traducatorul , puteti depune plangere penala .
Desi ma intreb , oare nu a fost sesizat Ministerul Public odata cu dovedirea starii de fapt reale in cursul procesului pe care l-ati avut ?
diana ramona a scris:

Chiar si asa , fluturasul de salariu este confidential .
Pe de alta parte , impotriva celei care a folosit un act tradus in mod eronat , in solidar cu traducatorul , puteti depune plangere penala .
Desi ma intreb , oare nu a fost sesizat Ministerul Public odata cu dovedirea starii de fapt reale in cursul procesului pe care l-ati avut ?

Buna seara.
Multumesc pt raspuns.
Pregatesc plangerea penala.
Ministerul Public nu a fost sesizat.
Ce trebuie sa fac eu, s-au avocatul, pt a sesiza Ministerul Public?
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
cuziamusia, utilizator
Formulati plangere penala cu ajutorul avocatului ales,dar cred ca vi s-a mai raspuns la aceasta intrebare in legatura cu fapta comisa in Spania.

Alte discuții în legătură

Acte furate folosite ca probe cuziamusia cuziamusia Buna ziua. Va rog sa ma indrumati pt a depune o plangere penala: 1.La ce articol se incadreaza, folosirea intr-un proces civil in Romania, ca probe de catre ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Inscris fals cuziamusia cuziamusia Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata. A doua persoana foloseste acest inscris la ... (vezi toată discuția)