avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bonuri combustibil ca si cheltuiala deductibila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bonuri combustibil ca si cheltuiala deductibila



Buna ziua,,,sa ma prezint mai intai,,sunt medic veterinar si detin un cabinet medical veterinar cu activitate in mediul rural,Prin natura meseriei ma deplasez zilnic cu masina cumparata pe cabinet la diferite persoane pentru realizarea unor actiuni sanitar veterinare ( atat urgente cat si vaccinari de interes national).Ce intrebare as vrea sa va adresez,,,astazi am aflat de la un amic cum ca de anul trecut din luna mai bonurile de combustibil nu mai sunt acceptate ca si cheltuiala deductibila lucru pe care eu nu l-am stiut...avand in vedere ca deja am depus declaratia fiscala cu veniturile realizate pe anul 2010 ce as putea face in momentul de fata pentru a nu fi bun de plata in urma unui control ,intelegand faptul ca voi trebui plati pentru fiecare zi de penalizare 0 ,01 %...Astept un raspuns din partea dumneavoastra.!
PS...este posibil ca activitatea pe care o prestez sa aiba parte de o derogare in acest sens,,,intelegand ca exista totusi niste exceptii de la lege!
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 13:21, 7 Iunie 2010
autovehicul / cheltuieli deductibile fiscal :
n) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii.”

Eu am facut contract de comodat pe o Dacie papuc....asa incat nu este autoturism, este autoutilitara:D
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
se poate in raspuns la ceea ce am intrebat?va multumesc!
Acesta este un raspuns.
In perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

Cuvantul EXCLUSIV : nu se poate deduce combustibilul daca o masina este utilizata atat pentru scopurile de mai sus (interventie, paza, curierat, taxi, scoala soferi, etc) cat si pentru alte scopuri (transport de persoane  este o masina pe care salariatul o foloseste in scop personal, sau in scop de servici pentru a se deplasa la banca, la furnizori, la clienti, etc).


si atunci daca eu sunt medic veterinar si folosesc masina cumparata pe cabinet pentru interventii la domiciliul clientului pot deduce bonurile de motorina ca si cheltuiala deductibila sau nu?

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)