avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare sau donatie

As dori sa stiu diferenta dintre un act de vanzare-cumparare si o donatie, deoarece intentionez sa renunt la 1/2 dintr-un apartament in favoarea unei persoane neinrudite cu mine. Se poate face clauza de intretinere? In cazul donatiei se poate face o revenire asupra ei in timp? Mentionez ca nu am copii, sot (nu am fost casatorita), parinti, frati, verisori, nepoti, cumnati sau alte rude de pana la verisori gradul II.
Persoana va locui in acelasi apartament cu mine, adica doresc sa fac acest gest pentru a ii da siguranta ca are unde sa stea, ca este partener egal, dar.......nici nu doresc sa fac o tampenie, mai ales ca eu mai am 20 de ani pana la varsta de pensionare, deci ar trebui sa fiu apta sa ma intretin singura macar pana la acea varsta.
Ce ma sfatuiti in aceste conditii sa fac?
Recomandarea mea este sa nu faceti nimic.

Daca aceasta persoana nu are siguranta ca dvs. ii veti oferi adapost si tratament ca partener egal, de ce ati avea dvs. siguranta ca nu abuzeaza de bunavointa dvs.?

Mai bine asigurati-va ca urmatorii 20 de ani vor fi unii linistiti, nu petrecuti prin instante.
multumesc de raspunsuri....asa o sa fac, eventual doar un testement, sau si asa exista o risc de ....moarte prematura?:D
Off, cred ca v-am speriat de tot.
Mai bine.
Sa speram ca nu va fi cazul de vreo moarte prematura:)

Da, mergeti la notar si faceti testament autentic si dati-i si persoanei respective un exemplar, sa aiba ceva la mana.
De mentionat ca puteti sa il revocati oricand, fie printr-un alt testament fie sa instrainati bunurile, dar el nu trebuie sa stie asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze) olga vasile olga vasile Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)