avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva elvetia

Am achizitionat din Elvetia un utilaj. Este facturat fara tva, codul fiscal este DE......, ca si cum ar fi din Germania, iar codul de tva este si valid.
Il declar in 390? si se aplica taxarea inversa?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 12:28, 7 Iunie 2010
Daca furnizorul v-a dat un cod valid pe Germania,declarati in 390 si aplicati masurile simplificate.
Daca e achizitionat din Elvetia si venit direct din Elvetia, atunci tb sa faceti import pt utilajul cu pricina , drept utmare se plateste TVA-ul in vama.
Pe factura scrie " triangulation, recipient liable for VAT, articles 141 and 197 Directive 2006/112/EC". Din asta si eu as intelege ca se plateste TVA.
Problema care e... Noi am mai cumparat de la aceeasi firma in urma cu 2 ani un utilaj si chestia ce am citat-o mai sus era scrisa in germana si nu era prea batator la ochi, asa ca nu am bagat de seama. Si am facut taxare inversa si am declarat in 390. Am avut control de rambursare de tva si totul a fost ok, desi au venit cu un desfasurator VIES si au cerut copii dupa factura pentru ca aparea in evidente ca nu este declarat de catre dansii. Dar nu s-a rezolvat nimic, in vies tot apare, si e si valoare mare.
Am imbulinat-o rau, asa e?
Daca una din parti, vanzator sau cumparator declara in VIES si cealalta nu declara, at se declanseaza inspectie fiscala la ambele societati, in cele din urma se va constata cine a gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie italia mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna ziua, Firma din RO, platitoare de tva inscrisa in reg op intracomunitari cumpara din italia un cuptor,factura este fara tva iar cand am verif in vies sa ... (vezi toată discuția)
Advertising facebook iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog urmatoarea speta:O societate din RO,inregistrata in scopuri de TVA,isi face publicitate pe facebook,si primeste facturi de la facebook ... (vezi toată discuția)
Achizitie serviciu din zona libera braila stematud stematud Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu privire la inregistrarea in contab. din punct de vedere TVA unei facturi primite de catre o companie romaneasca cu cod valid ... (vezi toată discuția)