avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - 2 întrebãri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - 2 întrebãri

1. Cum este mai avantajos când se face cerere de partaj: să ceri imobilul (având în vedere că minorul mi-a fost încredințat mie) sau să cer sultă pentru partea ce mi se cuvine?
2. Ce modalități de scurtare a partajului există în condițiile în care partea adversă vrea să-l lungească cât mai mult, deoarece îi convine pentru că locuiește singură acolo, iar eu cu copilul în chirie?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:54, 10 Iunie 2010
Buna ziua !
1. Avand in vedere ca minorul v- a fost incredintat si avand in vedere ca nu aveti locuinta proprie ( spuneti ca stati in chirie), consider ca imobilul va este necesar, fiind in avantajul dumneavoastra sa va fie incredintat.
2. Sa solicitati instantei o ordonanta presedentiala de abitatie.
Consider ca aveti nevoie de aparator in actiunea ce o aveti pe rol.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat
1 Reclamantul in cadrul unui dosar de partaj are posibilitatea de a solicita ca imobilul sa-i fie atribuit, cu plata unei sulte corespunzatoare catre parat, sau sa solicite atribuirea imobilului catre parat cu obligarea acestuia la plata unei sulte corespunzatoare catre reclamant.
Este la altitudinea reclamantului modul de formulare a cerereii.
Bineinteles ca si paratul poate solicita atribuirea ca el a imobilului.
In situatia dvs, intrucat exista si minorul care v-a fost incredintat spre crestere si educare, instanta va va atribui imobilul in situatia in care solicitati.
2. Singura posibilitate de solutionare mai rapida a unui proces de partaj este tranzactia, ce reprezinta conventia dintre parti prin care se stabileste modalitatea de partajare a bunurilor.
In caz contrar, procesul isi urmeaza cursul obisnuit.
Av. Mihai Vaduva
buna ziua.
daca imobilul reprezinta un bun comun al sotilor, si dvs. aveti dreptul de a locui in continuare la adresa respectiva, pana la finalizarea procesului de partaj.
puteti solicita un drept de abitatie sau reintegrarea in locuinta comuna.
noi nu va putem sfatui cu privire la obietul actiunii de aprtaj, dvs. trebuie sa decideti ce anume solicitati .
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Ideea era următoare. Un cumva ieși în pierdere dacă ceri doar sulta? Cine și cum stabilește acea sumă pentru despăgubirea părții adverse, la finalul partajului?
"Nu cumva", vrusei să scriu. Scuze pentru eroare!

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune niculaucarmen niculaucarmen in urma unui proces de divort si partaje bunuri comune, instanta constata ca reclamanta are o contributie superioara la masa bunurilor de impartit si cu toate ... (vezi toată discuția)