avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - 2 întrebãri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - 2 întrebãri

1. Cum este mai avantajos când se face cerere de partaj: să ceri imobilul (având în vedere că minorul mi-a fost încredințat mie) sau să cer sultă pentru partea ce mi se cuvine?
2. Ce modalități de scurtare a partajului există în condițiile în care partea adversă vrea să-l lungească cât mai mult, deoarece îi convine pentru că locuiește singură acolo, iar eu cu copilul în chirie?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:54, 10 Iunie 2010
Evaluarea se efectueaza de catre experti desemnati de catre instanta prin tragere la sorti.Aveti de asemenea posibilitatea ca pe langa expertul desemnat sa solicitati si un expert consilier ales si bineinteles platit de dvs.
Daca aveti o contributie mai mare decat a sotiei la achizitionarea imobilului ( venit mai mare) puteti solicita o cota majorata, insa aceasta va trebui si dovedita.
Apoi in situatia unei astfel de solicitari va trebui sa timbrati cu 3 % din valoarea apartamantului plus o taxa de timbru la valoare pe diferenta solicitata.
Concluzie:-angajati avocat pentru pentru ca partajele de bunuri comune sunt procese delicate in care este neaparat nevoie de asistenta juridica a unui avocat, mai ales ca modul de aparare nu poate fi descris si explicat pe un forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune niculaucarmen niculaucarmen in urma unui proces de divort si partaje bunuri comune, instanta constata ca reclamanta are o contributie superioara la masa bunurilor de impartit si cu toate ... (vezi toată discuția)