avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citatie

Am primit o citatie de prezentare in instanta in calitate de intervenient in proces cu asociatia de proprietari ....3 nume de proprietari(presedintele,vicepresendinte asociatiei si un cenzor) in calitatea de parati pe fond-actiune in constatare casat.

Sumar proces:
Ion D da in judecata asociatia de proprietari reprezentata de 3 persoane(presedinte ,vicepresedinte si cenzor) ,pentru ca dupa construirea mansardei si punerea usilor 3 persoane din asociatie respectiv presedintele asociatiei.vicepresedintele si un cenzor nu au mai fost de acord cu intentia lui Ion D de a capata drept real asupra intregei mansarde si a uscatoriei.
Mai jos o descriere mai in detaliu:
Proprietarul Ion D. a cerut uscatoria in schimbul mansardarii blocului si punerea usilor de termopan la intrare in bloc.Toti locatarii au semnat un tabel ca sunt de acord.Pe baza acestui tabel Ion D. zice ca a primit aprobare de la primarie pt inceperea constructiei(ceea ce nu e legal).
Dupa finisarea mansardei 3 din totalul de 15 locatari nu au mai fost de acord sa vanda cota parte din uscatorie pe motiv ca Ion D. voia sa i se vinda si cota parte , a fiecarui ap. ,de pe acoperis (care de fapt trebuia facuta inainte de construirea mansardei ,ca sa fie totul legal) pe langa cota parte din uscatorie a fiecarui ap ceea ce insemna destul de mult pentru mansardarea care a facut-o si pentru usile de termopan de la intrare.
Dupa ce a inceput acest proces eu am cumparat ap. in acest bloc...si nu am semnat nici un tabel si nici un act notarial cu nimeni...,si m-am trezit cu acesta citatie.

1.Ce ma intereseaza in special este daca nu ma prezint primesc vreo amenda sau nu?
2."intervenient" insemna ca te prezinti in interes personal sau pentru altii ...eu nu am nici interes personal si nici n-am timp sa merg sa sustin nici pe altii.
3.Cum fac inscris ca judecata sa se faca in lipsa?Ma afecteaza cumva daca se face in lipsa?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
virgilus, utilizator
Cel mai recent răspuns: virgilus , utilizator 16:26, 7 Iunie 2010
este neclar...asociatie aldea proprietari etc
Am facut cateva modificari sper sa intelegi.Dar important este sa intelega un avocat ca daca tu (sau altul)nu intelegi si umpli acest thread de mesaje
un avocat o sa creada ca s-a raspuns la acest mesaj si-l va ignora.
Asa ca rog toti userii sa se abtina de la comentarii pe acest thread.
Multumesc!
buna ziua.
destul de ciudat, cererea de interventie o poate face o persoana care nu este parte in proces . interventia se poate face in interes propriu, cand cel ce face o astfel de cerere invoca un drept al sau in interesul uneia dintre partile procesuale, cand intervenientul sprijina numai apararea acesteia .

poate ca ati fost chemat in garantie:stunned:
O sa va redau exact contextul citatiei fara nume,adresa etc:

Prima foaie:
CITATIE
emisa la data DATA

NUMELE MEU din ADRESA MEA ,este chemat in instanta ,camera xxx in ziua de DATA ora xx:xx in calitate de intervenient,in proces cu asociatia de proprietari din ADRESA BLOCULUI MEU in calitate de parat,NUME1 in calitate de parat,NUME2 in calitate de parat,NUME3 in calitate de parat pentru fond-actiune in constatare casat.
In caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.

A doua foaie:
Catre judecatoria ORASUL sectia civila

Subsemnatii reclamanti reconventionali:NUME1 domiciliata in ADRESA COMPLETA,NUME2 domiciliata in ADRESA COMPLETA si NUME3 domiciliat in ADRESA COMPLETA,formulam prezenta:

Cerere
prin care intelegem sa introducem in cauza ca si intervenienti fortati(in baza dispozitiilor art.57 si urm.Cod pr.civ.) a urmatorelor persoane:

Aici sunt enumerati toti cei 15 locatari ai blocului ,printre care sunt si eu .

motivat pe urmatoarele considerente:
-obiectul prezentului litigiu priveste partile comune indivize(parte din indiviziunea fortata,perpetua si continua) a unui imobil-bloc cu 15 apartamente,parti comune imobiliare care nu se pot transmite decat prin act autentic notarial de instrainare a acestui drept real de proprietate incheiat cu fiecare proprietar.
-prin urmare ,avand in vedere ca prin prezenta actiune se tinde la obtinerea de catre NUMELE CELUI CARE A DAT IN JUDECATA(tot locatar al acestui bloc) a unui drept real de proprietate consideram ca este necesar a fi introdusi in cauza toti proprietarii acestor parti comune din indiviziunea fortata
-apoi ,incetarea indiviziunii fortate ,continue si perpetue,nu poate avea loc decat prin acordul unanim al tuturor coproprietarilor ,obtinut printr-o hotarire judecatoreasca,avind la baza un plan de dezmembrare semnat de toti coproprietarii(sau un plan supus unei conventii notariale)
Fata de intreaga stare de fapt si de drept sus aratat solicitam instantei de judecata sa admita in principiu prezenta cerere de introducere in cauza a tuturor persoanelor sus aratate(cei 15 locatari) coprproprietari ai partilor comune indivize -proprietate ce formeaza obiectul prezentei actiuni si sa dispuna citarea acestora.

Mentionez ca ap l-am cumparat dupa ce a inceput procesul deci eu nu am semnat
nici un tabel, nici un act notarial sau altceva ,nici macar nu stiam exact pentru ce se judeca.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc wsx wsx ce lege imi da dreptul sa cumpar uscatoria de la bloc,ce pasi urmeaza sa fac?multumesc (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ? spiridus spiridus Daca \"uscatoria\" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu \"comun\", ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului - drepturi si obligatii simonasim simonasim Buna seara. Am o mare problema si nu pot sa ma descurc singura. Locuiesc int-un bloc cu 4 etaje care are o uscatorie care este folosita doar de 5 locatari din ... (vezi toată discuția)