buna ziua.
destul de ciudat, cererea de interventie o poate face o persoana care nu este parte in proces . interventia se poate face in interes propriu, cand cel ce face o astfel de cerere invoca un drept al sau in interesul uneia dintre partile procesuale, cand intervenientul sprijina numai apararea acesteia .
poate ca ati fost chemat in garantie:stunned:
O sa va redau exact contextul citatiei fara nume,adresa etc:
Prima foaie:
CITATIE
emisa la data DATA
NUMELE MEU din ADRESA MEA ,este chemat in instanta ,camera xxx in ziua de DATA ora xx:xx in calitate de intervenient,in proces cu asociatia de proprietari din ADRESA BLOCULUI MEU in calitate de parat,NUME1 in calitate de parat,NUME2 in calitate de parat,NUME3 in calitate de parat pentru fond-actiune in constatare casat.
In caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.
A doua foaie:
Catre judecatoria ORASUL sectia civila
Subsemnatii reclamanti reconventionali:NUME1 domiciliata in ADRESA COMPLETA,NUME2 domiciliata in ADRESA COMPLETA si NUME3 domiciliat in ADRESA COMPLETA,formulam prezenta:
Cerere
prin care intelegem sa introducem in cauza ca si intervenienti fortati(in baza dispozitiilor art.57 si urm.Cod pr.civ.) a urmatorelor persoane:
Aici sunt enumerati toti cei 15 locatari ai blocului ,printre care sunt si eu .
motivat pe urmatoarele considerente:
-obiectul prezentului litigiu priveste partile comune indivize(parte din indiviziunea fortata,perpetua si continua) a unui imobil-bloc cu 15 apartamente,parti comune imobiliare care nu se pot transmite decat prin act autentic notarial de instrainare a acestui drept real de proprietate incheiat cu fiecare proprietar.
-prin urmare ,avand in vedere ca prin prezenta actiune se tinde la obtinerea de catre NUMELE CELUI CARE A DAT IN JUDECATA(tot locatar al acestui bloc) a unui drept real de proprietate consideram ca este necesar a fi introdusi in cauza toti proprietarii acestor parti comune din indiviziunea fortata
-apoi ,incetarea indiviziunii fortate ,continue si perpetue,nu poate avea loc decat prin acordul unanim al tuturor coproprietarilor ,obtinut printr-o hotarire judecatoreasca,avind la baza un plan de dezmembrare semnat de toti coproprietarii(sau un plan supus unei conventii notariale)
Fata de intreaga stare de fapt si de drept sus aratat solicitam instantei de judecata sa admita in principiu prezenta cerere de introducere in cauza a tuturor persoanelor sus aratate(cei 15 locatari) coprproprietari ai partilor comune indivize -proprietate ce formeaza obiectul prezentei actiuni si sa dispuna citarea acestora.
Mentionez ca ap l-am cumparat dupa ce a inceput procesul deci eu nu am semnat
nici un tabel, nici un act notarial sau altceva ,nici macar nu stiam exact pentru ce se judeca.
Multumesc!