buna, sper sa ma puteti ajuta. O societate are o masina achizitionata la pretul de 155000, deci val inventar ca mijloc fix (fara tva) de 130000(aprox). Firma a garantat cu masina unui furnizor pentru plata bunurilor livrate de acesta in val de 150000. In 2006 a cedat masina in cont la datorii prin proces verbal de predare. S-au judecat in instanta pt ceva diferente iar acum firma care a cedat masina a castigat, deci trbuie sa compensez datoria cu mijlocul fix. Intrbarea mea e cum inregistrez in contabilitate. Trebuie sa inregistrez tva de plata pentru 150000? sau pt valoarea ramasa neamortizata care este de 69000? chiar nu stiu ce trebuie sa fac cu tva. multumesc si astept un raspuns daca stie cineva cum e corect. precizez ca in 2006 nu s-a emis factura si nu s-a mai continuat amortizarea
sper sa fi inteles corect speta, de aceea am sa reiau , cu citeva comentarii :
1. In 2006 se preda un auto in contul unei datorii , in baza pv predare primire : proprietarul masinii este neschimbat , dat fiind faptul ca pv de predare nu este un document de schimb al titlui de proprietate
2. In 2006 , la predare , inceteaza calculul amortizarii
3.In 2010 masina trebuie predata , in contul datoriei .
Pentru ca masina sa treaca in proprietatea partenerului va trebui emisa o factura , cu tva, la valoarea datoriei sau diferita de aceasta valoare .
Cele doua facturi se vor compensa reciproc, in baza PV de compensare ( temei legal og 77)
Avand loc o livrare , ajustarea taxei la achizitie nu se mai face .
Banuiesc ca in acest interval firma care a achitat impozitul pe masina este titularul masinii.
Imi pun problema deductibilitatii acestui impozit , in intervalul 2006-2010.
De asemenea , este probabil ca la un eventual control sa fie probleme legate de lipsa facturii in 2006 , si implicit a platii tva la buget .
Sa mai aveti in vedere si certificatul de atestare fiscala la schimbarea proprietatii acum, in 2010.
Aport in natura
Evelyn3
Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa.
Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Bunuri furate
ged
Doresc sa stiu cum sunt inregistrate in contabilitate bunurile furate.
Concret, la o livrare de marfa soferul firmei, utilizand masina firmei, a lasat niste ... (vezi toată discuția)